2012. augusztus 24., péntek

A kornspitz kifli

 Alig győzöm kivárni az uzsonnát, mert hosszú idő óta először ma kornspitzet eszem! :)   

Régen teavajjal ettem, paprikával, megsózva, és kávét ittam hozzá. Számomra és az ízlelőbimbóim számára ez egy igazi, nagyszerű, kiváló, tökéletes, megfellebbezhetetlen ízvarázs. Bármennyire oda is vagyok érte, a zsírvesztő célzatú mindennapjaimba ez így most nem fér bele. De a kornspitz maradt, kicsit más változatban. :)
 
És hogy mi is az a kornpsitz?
 
"Kornspitz®: GI 43A “Kornspitz®” nevű speciális kifli Európa legsikeresebb kifli márkája. Nemcsak egyedülálló, fűszeres íze miatt népszerű, hanem azért is, mert összetett szénhidrátokban és rostokban gazdag (kb. 6%). GI értéke ezért feltűnően alacsony – így a GI diétához kiválóan alkalmas!...
 
Mivel kézzel készített natúrtermék, így nincs két egyforma Kornspitz®.
Azonban, még ha változatos is a forma, és különféle lehet felületén a szórás, van néhány fontos megkülönböztető jele:
- a Kornspitz® lemérve 62 g – de akár 80 g-os változatai is lehetnek.
(Különösen ügyeljen a termék súlyára, ha Kornspitz® -alapú diétát
folytat!)
- a Kornspitz® hossza 18 és 22 cm között van.
- a Kornspitz® -nek különösen jellegzetes a felső része, amelyen két
hosszanti vágás látható.
 
A jó íz alapja az összetételben rejlik.
A Kornspitz® -hez a pék csak a legjobb nyersanyagokat használja fel, amelyeket pontos arányban, védett, eredeti receptúra alapján határoz meg.
Számos diéta és táplálkozási program szerves alkotórésze a Kornspitz®. Jó eredményt azonban csak akkor lehet elérni, ha a Kornspitz®-et a védett receptúra szerint sütik, így az tartalmazza az összes értékes összetevőt, melyek a következők:
-búzaliszt, -víz, -búzatöret, -rozstöret, -búzakorpa, -szójatöret, -búzamaláta-őrlemény, -lenmag, -rozsliszt, -élesztő, -étkezési só, -sütőpor és -fűszerek.

A különösen magas ballasztanyag-tartalom (több mint 6 százalék) miatt a Kornspitz® kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hasonló péksütemények. A Kornspitz® -et diabetikusok is szívesen fogyasztják.
Glikémiás indexe 43!
Azt, hogy miért is olyan értékes a Kornspitz általában véve a felelősségtudatos táplálkozásban, megtudhatjuk a "technikai adatokból”, vagyis a tápértékre vonatkozó adatokból:
Kornspitz® tápértékadatai (átlagos érték 100 grammban):

Energia: 237.4 kcal / 1006.0 kJ
Fehérje: 9.3 g
Szénhidrát:ebből cukor: 44.2 g
1.9 g
Zsír:ebből SAFA: 2.5 g
0.6 g
Élelmi rost: 7.4 g
Allergén anyagok a késztermékben:
glutén, szója

A Kornspitz napjainkban az egyik legsikeresebb márkatermék a pékáruk piacán Európában. Emiatt a gyártók felelősséggel tartoznak azért, hogy a fogyasztókhoz minden nap a lehető legjobb termék jusson el. Ezenkívül a Kornspitz®, különleges összetételének köszönhetően sokféle diéta és táplálkozási program alapja is. Ezért olyan fontos, hogy mindig az eredeti receptúra szerint gyártott Kornspitz® -et keressük, hiszen csak így garantált mindaz amit ez a weboldal tartalmaz."  (kornspitz.hu)
 
 

Elhihetitek, hogy a környék összes boltjának kornspitzét megkóstoltam már, és egyáltalán nem mindegy, hol vásárolom, hiszen a minőségben őrült különbségek mutatkoznak! Kedvencem az aldis, az aranycipós.
Ennek adatai:
Átlagos tápérték 100 g termékben:Energia tartalom: 938 kJ / 223 kcal
Fehérje: 8,6 g
Szénhidrát: 41,6 g
Zsír: 1,9 g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése