239 kcal, 2.9 g fehérje, 3.7 g zsír, 38.5 g CH.
Imádom a spenótot. Mindig is szerettem, már az ovis, majd a sulis menzai változatot is. Amióta magam készítem, kicsit megváltozott a szín, az íz, az öszetétel, de a lényeg maradt: imádom, ma is!
Spenótfőzelék, ahogy én készítem:
Előkészítem a következőket:
- 1 lábos
- a kis tapadásmentes serpenyőm
- 1 fakanál
- a kis edényfogóm
- a spenót (ma éppen fagyasztott verzió)
- 3-4 gerezd fokhagyma
- őrölt pirospaprika
- 1 ek liszt
- 1 ek olaj
- pohárban kb 1 deci hideg víz
A fagyasztott spenótot kiolvasztva egy lábosba teszem, elkezdem melegíteni. Közben megcsinálom a rántást: a kis csodaserpenyőmbe beleöntöm az olajat, rá az apróra vágott fokhagyma, majd a liszt. Rózsaszínre pirítom. Leveszem a tűzről, hozzákeverem a paparikát (ha nem veszem le a tűzről, a paprikától keserű lesz a cuccos), majd ráöntöm a hideg vizet, gyors kavarás után zutty a zöld trutyiba ;-), egy-két rottyantás és kész is!
Megjegyzés :
- Nem szeretem agyonfűszerezni.
- Isteni tej nélkül és az áztatott kenyér/zsömle nélkül is.
- Sokszor rántás nélkül készítem, akkor csak fokhagymát pirítok hozzá, és icipici tejjel felforralom a főzit. :)
Facebook oldal: Boszorkánykonyha
Hmm! :)))
VálaszTörlésBizony hmmm! :)))
Törlés