2024. február 22., csütörtök

Csütörtök


Tudtam én, hogy anyu dolgai egyszer a húgomé lesznek és az enyémek. Mondjuk álmomban sem gondoltam, hogy ilyen hamar...

Napok óta munka után anyuhoz megyek (vagyis a lakásába) és átnézek mindent. MINDENT. Ami olyan, kukázom, de valahogy egyre több a cucc. 😂

Anyunak rengeteg (!) és szép dolgai vannak, ezer dologhoz köt emlék. Nagyon nehéz ez a válogatás, szortírozás, de ennek is meg kell lennie. 

A lakása gyönyörű, nyugodt, csendes. Most túl csendes...

Minden holmija gyönyörűen rendben, élére hajtva, felakasztva, összerakva, feliratozva...

És minden felírva, jegyzetelve. Minden...

Ez is nagy tanulság.

Túl sok ruhám van.

A papírjaimat át kell nézzem, sztem fele fölösleges.

Amíg az ember él, azt hiszi, ez mindig így lesz. Pedig nem. Ha én most meghalnék, nagyon sok dolga lenne M-nak és a húgomnak a dolgaimmal. Pedig szelektálok, folyamatosan, de még így is túl sok. Ha végeztem anyunál a pakolással, itthon is -újra- megcsinálom a "minimalizálást".

Kincsek is vannak anyunál. Amikor E., anyu volt munkatársa meglátogatta őt, amikor írtam mindenkinek, hogy anyunak nincs sok ideje hátra, hozott ovis fotóalbumokat. Azokból szemezgettem ma, átküldtem a húgomnak is. Ő írta, hogy ezen a képen ő is rajta van, ő a farkas. Egyáltalán nem emlékeztem rá, hogy anyuéknál volt gyakorlaton. Pedig tényleg: ezen a képen anyu a nagymama, a húgom a farkas...


Írnék még, de nincs energiám... Egyik kolléganőm beteg (itt is jobbulást!), ketten vagyunk a négy osztályra, nagyon fáradt vagyok. Holnap még napközi is (a héten harmadszor), aztán kocsiért menni a szerelőhöz, egyebek... (Kegytelen ez a mókuskerék...)

1 megjegyzés:

  1. A szanálással én is így vagyok, mindig elhatározom, hogy megcsinálom, de aztán mindig el is odázom. Pedig pont ezek miatt az okok miatt gondolok én is erre, amiről írsz. Az életem végén járok, nem akarom, hogy a gyerekeim szeméttenger fogadja, így is nehéz lesz majd nekik. Úgyhogy most ismét kaptam egy inspirációt, meg kell csinálni, nem lehet ezt tovább halogatni.

    VálaszTörlés