2022. április 2., szombat

Péntek

Munka helyettesítéssel. Amikor alapból 1-2 emberrel kevesebb a tanítói létszám, a 3-ból ketten maradunk. (Mert előfordul, hogy valaki beteg lesz. Még tanítókkal is.) 

1. óra 1.-3.-4. osztállyal népismeret. TrachtTag Projekt 2.


2. óra 1-2. összevont. 1.o-nak olvasás, 2.-nak német. 

3. óra 1.-3.-4. összevont. 1. o-nak német, 3-4.-nek nyelvtan. 

4. óra 3-4. német. 

Roppantul nem volt egyszerű, de szegény kolleganőm az 5. órától maradt egyedül napközi végéig. .. Mert pl. ilyen (valaki beteg lesz) esetben sem kapunk helyettest, sem segítséget. Magyarország tényleg jobban teljesít, sőt dübörög, és természetesen előre megy...........) 

Sietés kifacsarva idegileg és lelkileg haza, gyors "ebéd", gyors pakolás, utazás. 

(M. Szép kártyájának köszönhetően.) Baráti találkozó Berkenyén. 
3 megjegyzés:

 1. Csak úgy:
  "Ha az állam - vagy a párt vagy bármely más kollektívum - tudja, tudni véli, hogy milyen alattvalókat akar a maga számára "faragni" az iskolai "gyerekanyagból", akkor mindent el fog követni, hogy korlátozza a tanszabadságot, illetve hogy egyáltalán ne hagyja érvényesülni (miközben esetleg szép frázisokat mond a tanulás és a tanítás szabadságáról). Az ilyen iskolát mindig jellemezni fogja a többféle - és mint tudjuk, teljesen hatástalan - ellenőrzés, modernebb formában a mérések, feladatlapok tömege."
  (Vekerdy Tamás)

  VálaszTörlés
 2. A fiam 2. osztályos EGYMI-ben. Kb 2 hónapja nincs logopédia, mert a tanárnőnek balesete volt. Amikor másik tanár covidos lett 2 hétig nem volt magyar óra és haza kellett hozni a gyerekeket 5. óra után. Most tanárnőnek beteg volt a kisfia, ezért beraktak a gyerekeket másik alsós osztályokba délután.
  Nagyon mérges vagyok, hogy az ilyen helyzetek nincsenek normálisan megoldva és tudom, hogy nem a tanár a hibás mert balesete volt, beteg vagy épp a gyereke betegedett meg.

  Timi

  VálaszTörlés
 3. Igazad van abban, amit leírtál, elképesztően felháborító az, ami itt megy ebben az országban és minden téren. Jó pihenést, kikapcsolódást kívánok, mert Rád fér nagyon ♥

  VálaszTörlés