2022. március 3., csütörtök

Csütörtök

Suli után rohanás haza, itthon szakember fogadás (jobbról, zászlónak tiszteeeelegj!), közben süti alapanyagok előkészítése, aztán rohanás a Tankerületbe, majd gyors bolt, haza, sütés és egyebek.

Céklás brownie készült (nem ez, de ez is egy szupi recept), rögtön 4 adag, hogy "aki nem éri fel, az is nyugodtan!" (ez idézet Kern András Guvátijából, aki nem ismeri, feltétlenül javaslom, 30 éve nevetek rajta és idézem).


A tankerben (a Mohácsi Tankerületi Központot csak így hívjuk) számomra új dolgot intéztem. Az endometriózist tavaly felvették azon betegségek közé, amire jár az adóvisszatérítés. Hogy ez hogyan is megy, ebben kértem A. segítségét, mára beszéltünk meg találkozót. A munkáltatóm részéről el is készült a nyomtatvány, szükség lesz még egy könyvelős lépésre, és ha a NAV is rábólint, akkor látni fogom a bérjegyzékemen. (A. minden ügyemben mindig segít, amióta csak a mohácsi tankerhez tartozom, itt is nagyon köszönöm neki.)

Érdekes, hogy fogyatékos lettem. 😂

4 megjegyzés:

 1. Tegnap gondoltam Rád, amikor olvastam a híreket, hogy visszavonták a leghülyébb rendeletet, amit eddig hoztak. Csak az eü-ben lesz kötelező az olTás. Most akkor fellélegezhetsz már? Érdekes, hogy miért nem tudnak ennek egy normálisabb fogalmat találni, a fogyatékos, vagy fogyatékkal élő nem valami pozitív kicsengésű szó.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Fellélegezhetek, amíg nem jön hirtelen egy újabb rendelet...
   A fogyatékos helyett leginkább a fogyatékkal élőt használják már tapasztalatom szerint. Nekem nem zavaró, ha így nevezik az endometriózissal élőket a többi beteg(ség) mellett, a köznyelvben kicsit módosult ugyan a jelentése. :)

   Törlés
 2. Könyvelőként nem győzök elnézést kérni az ügyfeleimtől, hogy ez a neve :(

  VálaszTörlés