2021. október 7., csütörtök

Csütörtök

Én azt állapítottam meg, hogy arra ébredek, hogy olyan fáradt vagyok, hogy aludnom kéne...

Ma rövid napom volt a suliban. Alig bírtam energiával. Amikor hazaértem, bedőltem az ágyba. Azonnal elaludtam. Vekkerre ébredtem másfél óra múlva és magamban könyörögtem az égiekhez, hogy hadd maradjak így, itt, mert a szememet nem bírtam kinyitni és megmozdulni sem tudtam.

Ez már az elképzelhetetlen utáni fáradtság. Fogalmam nincs, tényleg nem tudom, honnan veszem az erőt, az energiát arra is, hogy felkeljek, hogy felöltözzek, hogy felhúzzam a cipőt, hogy dolgozzak... Ez a vésztartalék vésztartaléka, remélem, kitart a felépülésem végéig.
 

5 megjegyzés:

  1. Nem szedsz semmit? Magnézium, cink stb.? A kóros fáradtság mögött nem hiszem, hogy az endometriózis van, bár biztos, hogy kevesebb az erőd a betegség miatt. De rémlik, hogy már évek óta van ez a fáradtság....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A laborok mindig jók voltak. Utoljára a D-vitamin volt alacsonyabb, csináltam is egy kúrát. Idén volt egy vitaminkúra is, semmilyen hatását nem éreztem. A Brandenburg neuro a szedés kezdetén valamennyit segített, már nem érzek változást. Igen: jó 3 éve már elég durva ez a folyamatos fáradtság. A mostani pedig.... Huh. Kemény.

      Törlés
  2. Most már engem is elgondolkodtatásra késztetett ez az állandó, kóros fáradtság. Ha ez egy "egyszerű" fáradtság lenne, mondjuk a munkád miatt, akkor a nyárnak, a hétvégéknek elégnek kellene lenni a feltöltődéshez. Nekem 3 tippem van hogy miért van ez.
    Az egyik, hogy az endometriózisnál, a krónikus fáradtság akár közvetlenül felmerülhet tünetként. Továbbá, kérdezem, ki az, aki tud úgy pihenni, lazítani, hogy vagy fáj a hasa, vagy ha nem, akkor a fenyegető görcstől kell rettegni. Pszichésen nem tudod elengedni magad. Nem enged az endo.
    A másik: a hormonkezelés. Elolvastam, komoly mellékhatásokkal kell számolni, akár ez fokozhatja (még ha önmagában nem is okozna ilyent).
    A harmadik: ha jól értettem a betegség leírását, és a beszámolóidat, a kiterjedt endometriózis a beleket is érinti. Szerintem előfordulhat hogy hiába táplálkozol változatosan és egészségesen, nem tudnak felszívódni a bélből a létfontosságú vitaminok és nyomelemek. Azt sajnos nem tudom, hogy minden hiánybetegséget kimutat-e a labor. Ezt érdemes lenne megkonzultálni orvossal, és ha ő is így gondolja, meg lehetne próbálni legalább átmenetileg, kísérleti jelleggel valamelyik Nutridrink terméket. Sokféle van már, betegségenként speciálisan összeállítva. Van anorexeknek, daganatos betegeknek, krónikus bélgyulladásban szevedőknek, stb..... https://nutriciamedical.hu/nutricia-termek/nutricia-nutridrink/
    Egyébként a műtét előtt úgyis át fogsz esni egy alapos kivizsgáláson, lehet hogy sokminden kiderül erről is.
    Jobbulást, és kitartást!

    VálaszTörlés
  3. Timi képzeld! A Brandeburg Géza és a felesége a barátaim:):) Kicsi ez a világ, na! :) Vannak nekik nagyon jó vitaminjaik is, tényleg jók, én is azokat szedem, mert mindig küldenek, ill. kapok tőlük, ha náluk vagyok Érden.:) A rengeteg fájdalom vette ki az erődet szerintem, az, hogy a tested állandó vészjelzésben van a görcsök miatt és ez elveszi az erőt. Amikor kicsit jobb a helyzet, akkor meg takarékon van, hogy erőt gyűjtsön a következőre. De nemsokára ennek vége és ismét az az energikus csaj leszel, aki voltál. ♥♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Judit, hát tényleg kicsi a világ! :D Igen: én is örülnék, ha lenne végre energiám. Bízom benne, hogy úgy lesz. :)

      Törlés