2021. május 9., vasárnap

11 hét bélflóra támogató étrend után

1. hét összegzés itt
2 hét bélflóra támogató étrend után itt
3 hét bélflóra támogató étrend után itt
4 hét bélflóra támogató étrend után itt
5 hét bélflóra támogató étrend után itt
6 hét bélflóra támogató étrend után itt
7 hét bélflóra támogató étrend után itt
8 hét bélflóra támogató étrend után itt
9 hét bélflóra támogató étrend után itt
10 hét bélflóra támogató étrend után itt


A múlt heti 7 fájdalommentes (boldogságos) nap után a héten újabb két teljes fájdalommentes nap következett hétfőn és kedden. Szerdán is minden rendben volt, egészen lefekvésig. Akkor kezdődött a "hasfájás", a görcs, a szurkálás. Kitartott csütörtökön és pénteken is. Szombaton reggel volt kisebb görcs, a fájdalom 2-es, ami napközben néha meg is szűnt.

Mensi idő egyébként. Minimális, barna, darabos. A szervezetem indítaná a ciklust, a hormontabletta blokkolja. Fura ezt kimondani: azt szeretném, ha a tabletta győzne.

47 éves leszek augusztusban. A ciklus természetes megszűnése bekövetkezhetne ma, két hónap múlva, de lehet, hogy még éveket kell várni. Ha hagyom a dolgok természetes folyását, akkor maradnak a mindennapos, minden perces, minden másodperces iszonyatos fájdalmak, görcsök, a nulla energiaszint, a szó szerinti vegetálás és fájdalomcsillapító-görcsoldó koktélon élés, amit a gyomrom már nem tolerál. És ha jön csak egyetlen roham, ami csak egy hajszállal durvább a legutóbbinál, azt nem hiszem, hogy túlélném. (Tévedés ne essék: nem a fájdalomküszöböm alacsony. Ez egy ilyen betegség, irtózatos fájdalmakkal jár.)

Tartom az étrendet, de azt hiszem, a hormonadagolás átveszi a vezetést. Egyre több mellékhatás jön elő. Zsírosodik -és hullik- a híresen szalma-száraz hajam; hasmenés és szorulás váltja egymást, egyre gyakoribb a szorulás; ijesztő mellfeszülés- és fájdalom hullámzóan; folyamatos pisilés; a vizeletem már az elejétől megváltozott: erős sárga, "szaga" van, én csak úgy hívom: öregek pisije (amikor ápoltam külföldön, az idős néniké volt ilyen); hízás; hullámzó depressziós tünetek... Szóval hat ez a tabletta, csak még nem tökéletesen. (Ezekről nem szoktam "mesélni" senkinek, mert attól, hogy mondom, nem lesz jobb. Anyuval szoktunk róla beszélni, ő is szed hormontablettát, és félelmetesen hasonló mellékhatásaink vannak.)

Ha 100%-ban elmaradna a ciklus, akkor még ott a bélérintettség. Tudok olyanról, aki hosszú évek óta tartja emiatt a cukor-, glutén-, tej-, alkohol-, koffeinmentes diétát, és jól van. Ha salátán kell éljek életem végéig, ha csak ezen múlna, hát legyen.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése