2021. április 11., vasárnap

7 hét bélflóra támogató étrend után

1. hét összegzés itt
2 hét bélflóra támogató étrend után itt
3 hét bélflóra támogató étrend után itt
4 hét bélflóra támogató étrend után itt
5 hét bélflóra támogató étrend után itt
6 hét bélflóra támogató étrend után itt


Nekm 14 évesen kezdődött. Akkor jött meg először a mensim. És már akkor fájdalmasan. És ez folytatódott. A mai napig. Havonta 1-3 nap eltűnt az életemből, mert fetrengtem a fájdalomtól. Az évtizedek alatt ha összesen 3-4 alkalom volt, amikor nem fájt mensikor a hasam, akkor sokat mondok. Ha ezt összeszámolom, több mint egy év tömény görcs jön ki. Borzalom.

32 éve tart. 2018-tól kezdődtek a rohamok. Vitt el mentő, kellett munkahelyre orvost hívni. És a rohamok is egyre durvultak. Eszméletvesztés, ájulás agyrázkódással. A legutóbbinál -novemberben- már hányás, oxigénhiány is. Nem voltam benne biztos, hogy fizikailag kibírom. 

Egy-egy szörnyen erős görcs vagy roham után napok (3-4) kellenek, amire fizikailag összekaparom magam. És olyan hirtelen jön a nagy fájdalomban, hogy esélyem sincs telefonálni vagy segítséget kérni. Eddig mázlim volt, hogy valaki volt velem vagy épp arra járt. Egyszer jött otthon, amikor egyedül voltam. Akkor ájultam el és vertem be úgy a fejem, hogy rendes agyrázkódást kaptam. (Azóta megtanultam, mit kell tennem, ha érzem -mert érzem-, hogy el fogok ájulni.)

7. hete szedem a hormongyógyszert és eszem a hormonegyensúly (bélflóra támogató) étrendet.

- A héten voltak egészen elviselhető óráim.
- Nem kellett minden nap fájdalomcsillapító.
- Volt egy reggel, amikor olyan fél óráig nem fájt a hasam.
- Az elviselhető órákban egész jó (olyan 40%) az energiaszintem. (A görcsölősökben konvergál a nullához.)
- Az emésztésem még mindig szuper.
- Még mindig folyamatosan éhes vagyok. (Mondjuk nálam ez nem újdonság, bárhogy ettem is életemben, mindig, állandóan éhes voltam.)
- A súlygyarapodás megállt.




- A héten sokszor elviselhetőbb volt a fájdalom, és kevesebb volt a depressziós tünet. Ha viszont fáj úgy igazán, az borzalmas. Tegnap "csak" szörnyen fáradt voltam egész nap, olyan 10/5-ös fájdalommal. Amikor hazaértem anyuéktól, lett volna csomó dolgom, de tök hirtelen ott termett egy 10/9-es fájdalom, azonnal gyógyszer, de nem igazán hatott. Nehéz úgy elaludni, hogy habár hulla fáradt vagy, görcsöl az egész alhasad, néhol még szurkod is, és arra koncentrálsz, hogy igen, túl fogom élni...
- De az étrend+gyógyszer hat, még ha csak egy kicsit is segít, vannak fél óráim-óráim, amikor nem csak az jár a fejemben: így nem lehet élni...
- Még másfél hónap a kontrollig.



Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése