2018. augusztus 13., hétfő

Dunafalva

Mohács → Dunaszekcső → komppal Dunafalva

Roppant alacsony a vízállás, így hatalmas a "strand".
A víz sekély, de még valamelyest hűsítő a hőfoka.


Sok minden látszik, ami amúgy általában víz alatt van.Még fürdés után sem lehet a napon kibírni. Ezek a fák alatt megváltás volt pihenni az árnyékban.


A régi -egyébként szuper- büfét elbontották, egy az egyben eltűnt. Van egy új büfé, jobban mondva kettő: kávés-italos és lepényes-palacsintás.


A kávéhoz makaróni tészta darabot adnak műanyag kanál helyett. Mert hogy ez környezetbarát. (Nem kekeckedés, csak eszembe jutott erről, hogy olyan ez, mint amikor a mekiben a hambihoz valaki lájt kólát kér, mert fogózik.)


Ha csak nézelődne az ember, már attól feltöltődne.


A sodrással szemben úszás nem kis megpróbáltatás nekem, a strandhoz szokott, amúgy úszni magától megtanult emberkének. Meg jó móka elképzelni, hogy a jelenlegi úszás teljesítményemmel sosem érnék be egy 10 méteres táv céljába. 😆


Perzselő volt a hőség még a vízparton is.


Ez csak úgy:


Haza: Dunafalva → Újmohács → komppal Mohács

M-nak köszönöm a délutáni progit. :)

(Dunafalváról 17 órakor megy Dunaszekcsőre az utolsó komp. És ha mostanában mennél erre, érdeklődj, jár-e a komp, annyira alacsony a vízállás, hogy nem biztos, hogy közlekedni fog.)

2 megjegyzés:

  1. Ha lekésed a kompot Dfalván, akkor a töltésen is el lehet jutni Mohácsig, vagy körbe. Nálunk 8-kor jön át az utolsó komp.:):) Elbontották a régi büfét? De kár! A lepényes meg felköltözött? De jó! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az utolsó d.falvi komp túl korán megy. Úgyhogy mindenképp a mohácsi volt opció. A régi büfét sok éve és csak egyszer láttam, de tuti hely volt, kultúrált, szép, nem lógott ki a környezetből. Igen, a lepényes volt lent nyáron. :)

      Törlés