2017. augusztus 7., hétfő

Egy nagy tepsi sütemény"Egy alkalommal a családnak sütöttem egy nagy tepsi pudingos piskótás süteményt. Nem vagyok egy nagy cukrász, de az édességet nagyon szeretem. A gyerekek nem különösebben vannak oda a sütikért, aminek azért örülök.

Elkészült ez a finom desszert. Mindenki evett belőle egy kis szeletet ebéd után. A gyerekek csendes pihenőt tartottak a nappaliban, én meg kint ragadtam a konyhában, majd azon kaptam magam, hogy két pofára tömöm befelé a sütit a tepsi fölé hajolva. Szinte látom magam, ahogy az arcomon csorog végig a puding. És ekkor ott bevillant valami. Mit csinálok??? Normális vagyok??? Néhány hete még le akartam fogyni, most meg tömöm magam egy kalóriabombával. Szégyenszemre elkullogtam a konyhából megmosakodni és a szokásos gondolat kerített hatalmába "holnaptól fogyókúrázom".

Persze sok ilyen nap volt még utána. Habár ilyen zabálásra nem emlékszem, de gyakran megfogadtam, hogy holnaptól más lesz. Sokszor bújtam az internetet, hátha találok valami módszert, ami segíteni fog. Valahogy nem hittem abba, hogy elég többet mozogni és lefogyok. A három gyerek mellett mindig azt éreztem, hogy megyek egész nap. A kicsit is emelgetem, cipelem, lépcsőzök vele, aztán még sem fogyok egy dekát sem.

Ma sem értem, hogy mi tartott ilyen sokáig. Nagyon sok kellemetlen dolog volt, ami miatt léphettem volna előbb. Például ott volt az egész nyár. Egy kövér embernek a meleg az ellensége. Magam sem tudtam eldönteni, hogy mit vegyek fel. Nem járhattam egész nyáron hosszú nadrágban. Amikor szoknyát vettem fel, ami ugyan takart, de a combom erősen összeért és fél óra múlva már piros pöttyök égették a bőröm. A rövid nadrágban, meg a hatalmas sonkákat nem igazán lehet eltakarni. Egy pántos trikót sem mertem felvenni, mert a kibuggyanó háj nagyon zavart.

Aztán augusztusban végre rászántam magam. A facebookon már korábban láttam egy fitnesz edzőt, akitől a fogyni vágyók kérhetnek diétát és edzéstervet. Júliusban írtam neki, akkor megírta az árakat. Egy hónapig gondolkodtam, hogy mit csináljak. Megéri-e ez nekem, képes leszek-e rá. Úgy döntöttem belevágok!"Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése