2017. július 1., szombat

Helyzetjelentés július 1.


Többször írtam már, gyakran tapasztaltam: az előtte-utána fotók lehetnek becsapósak. Az enyémeken nincs fotoshop, egyszerűen kicsit máshogy állok, mások a fényviszonyok, nem sikerül ugyanakkorára levágni a két képet: máris totál mást mutat. 


Ez a bejegyzés azért születik, mert szeretném magamnak valamilyen szinten dokumentálni, hogy milyen hatása van az edzőtermi edzésnek a testemre. Havonta szeretnék majd egy ilyen helyzetjelentést készíteni. Ez az első helyzetjelentés természetesen nem szólhat hatalmas átalakulásról, hiszen 2-4 hét alatt nem igazán történik semmi látványos.


És akkor jöjjenek az adatok:


Pár éve még frászt kaptam volna, ha megtörténik, ami ma, a méréskor: ráálltam a mérlegre és akkora számot mutatott, mint már régen. A mérleg alapján híztam. Engem hidegen hagy a mérleg, sok időbe telt, de rájöttem, hogy amit mutat, csak egy szám, extra túlsúlynál talán jó, ha mutatja a fogyást (vízvesztést? izomvesztést? zsírvesztést?), én egy hónapja nem álltam rajta.

A ruháim, a tükör visszajelzése nekem sokkal pontosabb.

És ott van a centi is. A kis táblázatban a mérések.

(164 cm)
2017.06. 01.
2017. 07. 01.
mell
92cm
91cm
derék
80cm
79cm
csípő
89cm
88.5cm
comb
59cm
58cm
kg
62.4
63.3

Itt pedig a havi mozgás:

2017. június
H
K
SZE
CS
P
SZO
V



futás
-
futás
séta
-
HIIT
futás
HIIT
túra
futás
-
HIIT
HIIT
edzőterem
futás
HIIT
HIIT
séta
-
edzőterem
edzőterem
HIIT
kirándulás
-
edzőterem
edzőterem
HIIT
edzőterem
-
edzőterem
HIIT
-

Futás:

Változó táv, változó intenzitás, de leginkább a saját kis kocogós tempóm.

HIIT:

Ezek rövid, 15-20 perces, de nagyon intenzív edzések.




Edzőterem:

Egy egy hónapos bevezető sorozat megy, egyszer alsótest, aztán felsőtest. Mindegyik végén has és 40 perc kardio. Nagyon-nagyon tetszik a munka a teremben, tanulom a gépeket, a helyes kivitelezést, szoktatom a testemet a terheléshez. És amióta terembe járok, még több és intenzívebb a bemelegítés a nyújtás is, egyszerűen kívánja a szervezetem, szüksége(m) van rá.

Étkezés:

Nem számolok kalóriát, se zsírt, se fehérjét, se szénhidrátot. Ugyanúgy eszem, mint eddig, ketogén alapokon, kevés szénhidrát, megfelelő mennyiségű zsír, hús-hal-tojással fehérjebevitel. Totál egyszerűen azért, mert nem tudom megemészteni a tejes és lisztes dolgokat. Ha éhes vagyok, eszek még, ha nem vagyok olyan éhes, akkor kevesebbet eszek. Bűnözés: nagy ritkán benyomok egy Snickerset. Mert imádom.

Folyadék:

Leginkább vizet iszom. Nem számolom, mennyit, ha szomjas vagyok, jön a víz. Edzés alatt elfogy egy liter, és napközben sem spórolok, mert általában folyamatosan iszom. Bűnözés: cukormentes kóla.

Folyt. köv. augusztusban :)


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése