2016. október 23., vasárnap

Vasárnap, Mo. 2./ Hőgyész

Egy kép, sok infó.
Növöget a hajam. Télen biztosan növesztem. Fázós vagyok, melegíti a fejem, a nyakam.
Befestettem a szemöldököm, kicsit sok lett benne a fekete. Sebaj Tóbiás.
Kedvenc itthoni szerkó: ezer éves turkálós "plüss", meleg szabadidő nadrág, póló és A szürke "kardigán".
Az ablak párkányán a "kilövőállás": fontos dolgok és amikkel terveim vannak. Terveim, mert annyi, de annyi mindent kaptam idén, amikor nekem semmim nem volt, hogy most, hogy kicsit van valamim, szeretnék visszacsordogáltatni pár apróságot, amiben csak tudok, segítek másoknak (és ez sokszor egyáltalán nem anyagi természetű).
A párkány alatt a "kandallóm". Így neveztem el, a radiátort ugyanis el lehet takarni két ajtóval, nyáron csukva is van, de mivel tényleg fázós vagyok, télre "bekapcsolom a kandallót".
A zöld székem, amit még a nagypapámtól kaptam. Ezer éves, de imádom, és gyakorlatilag a kocsimon kívül ez a másik vagyonom és az egyetlen bútorom.
A legfontosabb infó a képen: az a mosoly. Amellett, hogy hálás vagyok a hajamért, a ruhámért, a fűtésért, azért, mert sikerült kikászálódnom egy anyagi gödör mélyéről, hálás vagyok a kocsimért, a székemért (...), hálásan köszönöm ezt a mosolyt is, ami azért nagy részben az arcomon ül. Nemcsak azért, mert jól érzem magam a bőrömben, hanem mert így lehetőségem van nem a saját bajaimmal foglalkozni, hanem ott lenni mások számára. Meghallgatni, segíteni, támogatni. Nekem ez fontos. Nekem ez öröm.

Hatalmas ködben autóztam el reggel anyuékhoz. Papi 12 éve ezen a napon halt meg. Mami nem tud már gyalog kimenni a temetőbe, így elvittem kocsival. Persze sírt. És könnyek közt mondta -a maga sajátos morbidságával-, hogy nem igazság, hogy Ausztriában meghalnak "mellettem" az öregek, bezzeg ő nem tud meghalni. Különleges házasság volt az övék, Mami is jó ember, Papi is az volt. Maximálisan megértem, hogy hiányzik neki...


A virágokat anyu nevelte.


Végig látogattuk a többi családi sírhelyet is, szerencsére közel vannak egymáshoz. Még ükanyám sírja is megvan.


Hogy anyunak ne kelljen egész délelőtt a konyhában forgolódnia, ma én vittem az ebédet. Anyuéknak töltött csirkecombot rizzsel, mivel én azt nem szeretem, magamnak gyros-t. A leves anyu műve (Maminak nem ebéd az ebéd leves nélkül).
E: borsóleves (mennyei volt!), nagy adag gyros hús, cékla, savanyú, hatalmas adag csokokrém
V: -

Mozgás: 4.7 km + válogatás


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

1 megjegyzés: