2016. április 10., vasárnap

Vasárnap: bérmálás és csokitorta, mindkettő kétszer

Csak pár oldal volt vissza, reggel -fél 5-kor ébredtem- elolvastam.


Ha jól emlékszem, ez a kép a bérmálásunkkor készült. Az ülő, tortát néző kiskorú vagyok én.


Ma bérmáláson jártam. A -nagyon hosszú- ceremónián és utána az ebéden.


D. nagyon-nagyon kitett magáért, rengeteg, sokféle fogás volt, egytől-egyig kifogástalan. Volt előétel is: alma- és sajtszeletek, dió és sült bacon. No meg áfonya, mogyoró, ropi és mennyeien illatozó gyönyörű, friss sajtos kifli. Beértem a pár szem mogyi-dió-sajt-alma-áfonya kombóval. (És csorgott a nyálam a kifli után, imádom, és annyira de annyira fenségesen nézett ki és illatozott...)

Tárkonyos ragu leves. Hát valami leírhatatlanul finom volt. Még két litert meg tudtam volna enni, de akkor más már nem fért volna belém. Márpedig volt még sok más is, felsorolni sem tudom, de a sült hagyma receptjét megszereztem.

A torta pedig két dolog miatt is kétszer szerepel. D. tudja, hogy nem eszek liszteset és amióta ő is gluténérzékeny lett, sokszor úgy süt-főz, hogy ő is tudjon enni. Például sütit. Így készült most ez a csokitorta, aminek csak a fél mm-es alapjában van csokis keksz, de a krém gluténmentes, így azt eheti ő is, én is. Megkérdeztem, van-e benne tej, de nem volt -hanem tejszín, amit mini mennyiségben ehetek-, a cukorral nem agonizáltam, így is nagyon jólesett, hogy gondolt rám is a készülésnél. És az a torta valami mennyei volt!Oké, volt utána cukorsokk, de nem durva (Olyan, mintha az ember befüvezett volna, vagyis nem is tudom, olyan-e, mivel még nem füveztem, de úgy képzelem, ilyen lehet a dolog...)

És ugye köztudott, hogy a mozgás csökkenti a vércukorszintet, így egy kis levezető séta után oké is volt a boké (a vércukor tekintetében).R: 2 vajas-sós-paprikás kenyér, keto kávé
E: pár falat mogyoró, áfonya, alma, sajt, sült bacon; tárkonyos raguleves, gyros hús, falat sült krumpli, sült hagyma, savanyú uborka
Késő délután: marék mogyoró
V: -
Mozgás: 3 km séta


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése