2015. november 26., csütörtök

Sült karfiol


Hozzávalók:

# 400 g karfiol # 4 ek vaj/zsír # 4 ek tejszín # 4 ek reszelt sajt # só, bors ízlés szerint # a sütéshez kevés zsír

Elkészítés:

# A karfiolt sós vízben megfőzöm.
# Egy kis tepsit kézzel kizsírozok.
# A tespibe teszem a főtt karfiolt, kézzel kicsit lenyomkodom.
# Leöntöm a (kicsit megolvasztott) vaj/zsír-tejszín-só-bors keverékkel. Rászórom a reszelt sajtot.
# Előmelegített sütőben, lefedés nélkül 200 fokon addig sütöm, amíg a sajt ráolvad. Majd grill funkción rápirítom a sajtot.

Köretként és önálló ételnek is megfelel.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése