2015. október 28., szerda

Palacsinta áfonya öntettel

Hozzávalók (1 adaghoz, azaz 4 kis palacsintához):

# 1 tojás # 1 ek kókuszreszelék # 1 ek gesztenyeliszt # fél ek chia mag # késhegynyi sütőpor # pár csepp citromlé # pár csepp vanília aroma # 1 ek kókusztej # pár csepp olíva olaj a serpenyő kikenéséhez


Az öntethez:

# 2 ek fagyasztott áfonya # 4 ek víz # pár csepp citromlé # édesítő ízlés szerint # étkezési keményítő.


Elkészítés:

# A palacsinta hozzávalóit mixerbe tesszük, összemixeljük.
# Egy serpenyőt kikenünk olívaolajjal.
# A forró serpenyőben megsütjük a tésztát mindkét oldalán: 1 kis palacsintához kb. 1.5-2 ek tészta kell.
# Nagyon gyorsan megy.

# A fagyasztott áfonyát kis lábosba tesszük, 4 ek vízzel felforraljuk, de nem főzzük. Rácsepegtetjük a citromlevet.
# Egy tálkában elkeverünk étkezési keményítőt (én 1 púpos mk-nyit használtam) hideg vízzel, majd a gyümölcsre öntjük, átkeverjük, levesszük a tűzről.

A palacsintát az öntettel tálaljuk.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése