2015. október 5., hétfő

Hétfő: újra vendégségben (Hőgyész, anyu szülinapja)A tegnapi szülinapozás és kábé 500km-es út után ma is szülinapozás és kábé 200km-es út volt a program. 
Tegnap keletre, ma északra.
Tegnap vendégként, ma a tegnap este kigondolt kis tervem alapján szervezőként. (Anyunak 10-én lesz a szülinapja, de mivel ma mentem, reggel beszereztem a beszerzendőket és így sikerült mindenkit meglepnem.)

Szóval ma anyuéknál voltam.

A kert, mint mindig, most is gyönyörű.

Itt balra anyu egyik virágzó kaktusza.

Fent a kasvirág, az egyik kedvencem.

A fények gyönyörűek voltak. És megint csak nem bírtam ki, hogy ne fújjam el az összes utamba eső termésbóbitát.


Ha csak a szűk családot nézem, mindenki máshogy eszik. Ha csak egy kicsit is. A húgom hagyományosan, de cukormentesen, lúgosítva; a fia cukorbeteg, így szénhidrát számolós étrenden van, a húga fényevő. Anyu hagyományosan eszik, de odafigyelve arra, hogy az epéje mit bír el. A nagymamám képviseli a totál megszokott étkezési stílust. Én meg ugye űzöm a keto alapút.

A mai ebédnél is -számomra- érdekes volt ezt megfigyelni. Adott az ebéd: töltött káposzta. Nagymamám így kezd:


Aztán így folytatja, tehát kápó, 4 gombóc, tejföl, 1 szelet fehér kenyér.


Anyu: 3 gombóc, tejföl, erős pista, kenyér. (Ma azt mondta, egyszer rendesen akar töltött káposztát enni, majd beveszi utána a gyógyszert.)


Ez az enyém: 3 gombóc, sok káposzta. Pont.Tegnap a bulin ettem a -hagyományos, cukros-lisztes- tortából. Komolyan mondom: nagyon finom volt. De -mint tegnap írtam is- a cukor sokkolta a szervezetemet. Nem kicsit. Így ma, amikor reggel, utazás előtt beugrottam a városba, vettem anyunak és maminak (akiknek fogalmuk sem volt róla, hogy ma szülinapozni fogunk) egy-egy szelet tortát és egy-egy krémest. Azért nem egy egész tortát, mert én nem eszek belőle, kettőjüknél pedig egy hét alatt fogyna el, avagy buggyanna meg. Magamnak pedig egy "paleo sütit" (horror áron, de mennyei volt). Mindketten odavoltak, ízlett is nekik, tortával kicsit ünnepibb volt így a hangulat, mami pedig ezer éve nem evett krémest, így duplán örült, ennek én is.Volt bolondozás is, és megint egy hatalmas szeretetcsomaggal jöttem haza :)


Reggeli: -
Ebéd: töltött káposzta, 1 paleo süti
Vacsora: 1 kenyér, házi szalámi, kék penészes sajt

Facebook oldal: Boszorkánykonyha


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése