2015. szeptember 20., vasárnap

Töltött paprika


Hozzávalók:

Gombóchoz:

1 kg darált hús # 4 nagy fej vöröshagyma # 1 fej (10-12 gerezd) fokhagyma # 1 púpozott tk fehérbors # 1 tk feketebors # 1 ek natúr vegeta # só (ízlés szerint) # 1 kk őrölt kömény # csipet bazsalikom # fél csokor aprított petrezselyem # 1 erős paprika # 1 ek őrölt csemege fűszerpaprika # 50g apró szemű zabpehely # 4-5 paprika (aki szereti és minden gombócot paprikába szeretne tölteni, annak több)

Szószhoz:

1/2 liter paradicsomlé # 6-8 paradicsom # valami füstölt (sonka/szalonna) ízlés szerint # 2 ek édesítő (eritrit) # só ízlés szerint

Elkészítés:

# A hagymákat megpucoljuk, aprító gépben pépesítjük.
# A petrezselymet apróra vágjuk.
# A paprikákat kicsumázzuk.
# A gombóc hozzávalóit kézzel alaposan összekeverjük, majd a paprikákba nyomkodjuk, tömörre, hogy ne potyogjon ki főzés közben.
# A maradék masszából gombócokat gyúrunk.

# A paradicsomokat leturmixoljuk.
# Egy nagy lábosba öntjük a paradicsomlevet, rá a turmixolt paradicsomot, a fűszerekkel összekeverjük.

# A szószba rakjuk a megtöltött paprikákat (és a gombócokat, ha készültek) és a füstöltet.
# Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst.
# Felforraljuk, majd lassú tűzön, lefedve, 45 percig főzzük (ügyelve arra, hogy az alja ne süljön oda).

Megtalálsz a Facebookon isBoszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése