2015. június 3., szerda

Egy működő fogyókúra 2., avagy MMMM

MMMM: Mérleg Mizéria Megnyugtató Motiváció

Közzétettem egy működő fogyókúrát. Tényleg működik, sokan kezdtek bele és folyamatosan visszajeleznek, kérdeznek, haladnak. Az egyik leggyakoribb kérdés: a mérleg szerint híztam, hogy lehet ez? Mit csinálok rosszul? És az emberek kétségbeesnek, elkezdenek kételkedni magukban, a siker lehetőségében. Szerencsére legtöbbjüket sikerül megnyugtatnom és folytatják.


Az első képen a sárga vonal a TERVEZETT fogyást mutatja (saját kép, 3. hét keto után). Ezt a beütött adatok alapján a gép kiszámolja és grafikonon ábrázolja (kaloriabazis.hu). Csakhogy ez a gép nem eszik, nem alszik, sosem fáradt, nem lesz beteg a gyereke, nem húzódik meg egyetlen izma sem, nincs munkahelye, nem érzi az időváltozást, nem kapna be néha egy falat csokit, nem érez éhséget, nincsenek élő sejtjei, amik mindenre reagálnak... És a mérleg is csak egy gép: fém, műanyag, üveg, érzéketlen. És képes egy percen belül három különböző értéket is mutatni...


A második képen (szintén saját, 6. hét keto után) a sárga vonal a program által kiszámolt tervezett fogyás, a zöld vonal mutatja a tényleges mért értékeket, a kék pedig a program által vett átlagos fogyást. Gyönyörűen látszik, hogy a zöld vonal, azaz a ténylegesen mért érték jelzése nem egyenes vonal, megy le is, fel is. 

kép: google
A harmadik képen pedig még szebben látszik, hogy a fogyás nem egyenes vonalú egyenletes rajzot mutat, hanem bizony görbe ez a jel, kacskaringós, mint a Mecsek szerpentinjei. A vastag rózsaszín, átlag fogyást jelző csík sem egyenes. 

És ez természetes.

Amire szerettem volna rávilágítani: 

Ha elindult a fogyásod (mindegy, melyik módszert választottad hozzá), lesznek alkalmak, amikor a mérleg nem azt fogja neked jelezni, amit látni szeretnél. Emberből vagyunk, csupa élő, mindenre reagáló szervvel. Testünk nagy része víz, amiből egyik nap több, más napokon kevesebb távozik (lehet például hőség, amikor sokat izzadunk); lehet egyszer több, máskor kevesebb székletünk, és ezer dolog van, ami miatt ez a mérő szerkezet mutathatja azt, hogy szerinte híztál. De ahogy ha éjjel nem is látjuk a napot, tudjuk, hogy attól még fent van az égbolton, ha betartod a fogyókúrád szabályait, a szervezeted működik, alakul, akkor is, ha néha magasabb értéket mér a mérleg. 

Csak nyugi. Nem rontottál el semmit, nem kell semmit máshogy csinálnod, eszedbe se jusson kevesebbet enni, relax. Ügyes vagy, légy büszke magadra, amiért belefogtál, amiért felismerted, hogy túlsúlyos vagy és nekiálltál változtatni; veregesd csak meg a vállad (igen, most!), mert igenis nagyon sokat teszel magadért.

Fel a fejjel, minden renden, menni fog!

Csak így tovább!

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése