2015. május 20., szerda

A tudatlanság áldás?

Étkeztem paleo elvek szerint. Tudok egyet s mást a paleóról. Az alap: igyekezzünk minél inkább természetes, nem finomított, nem feldolgozott élelmiszereket fogyasztani liszt-, tej-, cukormentesen, adalékanyagok (ízfokozó, tartósítószer, mesterséges színezék...) nélkül.

Nem akarom bő lére ereszteni, csupán újra felhívni a figyelmet arra, hogy TANULNI kell, OLVASNI, FIGYELNI, de legfőképp GONDOLKODNI. 

Petőfi azt írta, a víz az úr. Én azt mondom: a pénz. Ma, ha bármire ráírják: paleo, az emberek megveszik, kerüljön bármennyibe, mert a paleo ma divat, menő, sokak szerint egy fogyókúra. A képen egy paleónak kikiáltott termék leírása. Direkt nincs kép, nincs cég megnevezés, mert nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy ez a termék -is- egy hatalmas átverés. 300g sütemény 2000 Ft-ért. Tele mindenféle oda nem illő dologgal. 

Ha tehát  paleo címkét szeretnél vásárolni, nosza. De ha paleo élelmiszert, akkor tanulj, olvass, figyelj, gondolkozz és kezdj el otthon főzni. 

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

1 megjegyzés:

  1. Ezt is veszik, mert ez a divat: http://www.aquasaqua.hu/felfedezes.html
    Előtte a pi víz volt a divat. Most meg a génmódosított növényeket nevezték ki fő ellenségnek -- az legyen a rohadt hanyatló nyugat mákonya -- holott megismételt kísérletekben még SOHA, senkinek nem sikerült bizonyítani ennek káros hatását. Egy kis szakszöveg(nek látszó süketelés), megnyerő és határozott egíyéniség, és mindent el lehet adni (Már akinek...)

    VálaszTörlés