2015. március 21., szombat

Sonkás-káposztás muffin

Hozzávalók (8 db-hoz):
  • 4 közepes tojás
  • 4 szelet apróra felkockázott sonka
  • köménymag (ízlés szerint, én 1 ek-nyit használtam)
  • őrölt fekete és fehér bors
  • 10-12 púpozott ek szezámmagliszt (a tojások nagyságától függ, több is mehet bele, ha még nagyon folyós a massza)
  • 1 nagy marék savanyú káposzta (a levét jól kinyomkodtam)
  • fél csomag sütőpor
Elkészítés:

A hozzávalókat a káposzta kivételével egy tálban villával összekevertem.

Sűrű palacsinta tészta állagú masszát kaptam.

Muffin sütő formába muffin papírt tettem.

Kanállal adagoltam a tésztát a következő módon:


Minden formát kábé 1/3-áig töltöttem tésztával.

Erre került egy kis káposzta.

Majd mindegyik formát teletöltöttem tésztával.


Előmelegített sütőben 200 fokon (villany sütő) 30 percig sütöttem. (Közben érdemes tűpróbát végezni.)



Egy darab tápértéke:

kcal: 90
fehérje: 8g
szénhidrát: 1g
zsír: 6g

 Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

4 megjegyzés: