2015. március 24., kedd

Piskóta tekercs




Piskóta:

- 8 tojás sárgája + édesítő + sütőpor
- ehhez a 8 tojás felvert fehérjét hozzákeverni
- 160 fokon, előmelegített sütőben, sütőpapírral bélalt tepsiben 20 percig sütni.

Lekvár:

- a barackot meghámozni, átforralni, ha kell, turmixolni, tiszta üvegbe töltve fejre fordítva, letakarva hűlni hagyni.

A piskótát még forrón lehúztam a papírról, tiszta konyharuhába tekerve hagytam kihűlni. Ezután töltöttem.

Csak a gyümölcs szénhidrát tartalmával kell számolni, ebben az öt szeletben egy evőkanál lekvár van.

Egyszerű somlói itt


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése