2014. december 28., vasárnap

Trüffel




Eredeti recept (40-45 darabhoz):

1 dl tejszín
2 kisebb narancs reszelt héja
20 dkg cukor
10 dkg kakaópor
25 dkg vaj
10 dkg szeletelt mandula a beforgatáshoz

A tejszínt, a reszelt narancshéjat és a cukrot egy lábosban felforraljuk, majd a tűzről levéve habverővel hozzákeverjük a kakaóport, végül a puha vajat addig keverjük bele, amíg teljesen egynemű, fényes masszát kapunk. Egy tálcába borítjuk és 2-3 órára a hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
A szeletelt mandulát egy tepsibe borítva sütőben megpirítjuk, majd kihűtjük.
A masszából dermedés után kis kanállal kis halmokat veszünk a tenyerünkbe, golyókat formálunk belőle és szeletelt mandulába forgatjuk.

Keto változat:

1 dl cocmas (kókuszsűrítmény)
2 kisebb narancs reszelt héja (vagy aroma)
eritrit ízlés szerint
10 dkg kakaópor
25 dkg vaj
10 dkg szeletelt mandula

A cocomast, a reszelt narancshéjat és az eritritet egy lábosban felforraljuk, majd a tűzről levéve habverővel hozzákeverjük a kakaóport, végül a puha vajat addig keverjük bele, amíg teljesen egynemű, fényes masszát kapunk. Egy tálcába borítjuk és 2-3 órára a hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
A szeletelt mandulát egy tepsibe borítva sütőben megpirítjuk, majd kihűtjük.
A masszából dermedés után kis kanállal kis halmokat veszünk a tenyerünkbe, golyókat formálunk belőle és szeletelt mandulába forgatjuk.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése