2014. november 29., szombat

Raffaello





Kókusz tekercset szerettem volna gyártani. Eszembe jutott, hogy régen a vásárokban lehetett kapni, és valami mennyei volt, nagyon szerettem. Mindezt liszt-, tejtermék- és cukormentesen, ráadásul abból, ami van itthon... Nem egyszerű mutatvány. Főleg, ha azt is hozzáteszem, hogy ősidők óta nem sütiztem: nem is ettem, nem is készítettem. De nincs lehetetlen, így belevágtam. A kókusz tekercs -először- nem jött össze, de sikerült valami mást varázsolnom. Raffaellot. Keto raffaellot.

50g kókuszreszelék
4-5 ek eritrit (édesítő)
2-3 ek cocomas (kókuszsűrítmény)
vanília aroma
kb 100g kókuszolaj

Ezeket összekevertem, majd kis golyókat formálva mandula reszelékbe forgattam.

A közepébe persze kerülhet egy szem (hántolt) mandula, de nekem az most nincs itthon.

Ha legközelebb készítem, a kókuszreszeléket és az eritritet le fogom előtte darálni.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

2 megjegyzés: