2014. június 18., szerda

Kedd

Hétfő:
R: kolbászos rántotta, csokikrém (jobb oldalon a keresőbe beírva megtalálható), kávé.
E: kurkumás csirke, saláta.
V: cigánypecsenye.
(Részletek itt.)

Kedd:

Tegnap írtam, hogy elkezdtem vitaminokat szedni. Adok magamnak egy hónapot, hogy megfigyeljem, van-e, lesz-e változás a szervezetemben attól, hogy megtámogatom néhány nyomelemmel, ásványi anyaggal. 

Mivel hajlamos vagyok megfeledkezni arról, hogy bármit szedek, négy napra kiadagoltam magamnak a bogyókat és feltűnő helyre tettem, hogy észrevegyem.

Mozgás: reggel fél óra gyors séta, aztán súlyzózás (derék, far-combhajlító, bicepsz, váll).

Habár G. nagy mértékben hasonlóan eszik mint én, a reggelikben azért óriási a különbség. Ő szeret felkelés után enni, müzlifélét, joghurtot/túrót, sütit, teával. Én képtelen vagyok enni rögtön azután, hogy felébredtem, ráadásul ettől a héttől tényleg a testemre, a jelzéseire hagyatkozom és akkor eszem, ha megéhezem. Ma reggel az időpont stimmelt, és G. is sonkás rántottát kért, hát tiszta boldog voltam, hogy egyszer nem kell két felé két félét készítenem! :)

A közös reggeliket (mivel nagyon ritka) különösen imádom :)

Reggel 8-tól nem volt internet kapcsolatunk. Így aztán –mivel telefonszámot nem találtunk, a neten ugye nem tudtunk utánanézni- be kellett mennünk a szolgáltatóhoz. Előtte –hirtelen ötlettől vezérelve- elhatároztuk, hogy elugrunk a nagymamámhoz Hőgyészre. Gyors telefonos egyeztetés (amúgy saját módon: nagymamám 95%-ban nem hall, így fölösleges őt hívni. Keresztapám sokszor átugrik mamihoz délelőtt, így őt hívtam, épp maminál volt, át tudta adni az üzenetet, hogy jövünk), internet szolgáltató és irány Hőgyész. Én, a nagy dobozolós, semmit nem vittem magammal, mondjuk a maminál aztán ritka az az étek, amit nem lehet speizban, hűtőben, fagyasztóban megtalálni :) Meg eleve rendesen bereggeliztem, tudtam, hogy olyan szörnyen éhes estig nem leszek.

Habár még mindig sajog a strandbalesetes lábam, én vezettem. Még mindig imádok vezetni :)

Mamiék kertje egyszerűen gyönyörű. Az a rengeteg virág! Az a rengeteg zöldség! Karalábé, cékla, zöldbab, petrezselyem, sárgarépa, uborka, paprika, paradicsom, tök, cukkini, hagyma… Felsorolni sem tudom. És minden csodásan gondozott, zöld, harsogóan élő, szinte mosolyog az egész kert!Ez a homokozó, ahol gyerekként olyan sokat játszottunk, ahol sokszor meg akartuk menteni  világot :)
A sváb kertekből a ház mellől nem hiányozhatnak a szőlősorok.A margaréta a kedvenc virágom :)
Nyami :)

Csodásan karózott-kötözött paradicsom, mögötte tök.


A szilvafát, ami azóta ott állt, amióta az eszemet tudom, ki kellett vágni. Vad hajtásából idénre kész kis fa fejlődött, telis tele gyümölccsel.Rengeteg munka van benne.


Meseszép :)

Tavalyi ültetés, Mohácsról, L-tól vittük mamiéknak.

Nektarin :)

A komposzt ládák :)

Zajlik az élet ;)


Aztán mami is csatlakozott, minden virágot megnevezett, megmutatott.

Ő a kis fenyőm, aki 3 éve a karácsonyfám volt. Majdnem totálisan elszáradt, de tudtam, hogy él. Elvittem hát mamiékhoz, kiültették a kertbe, és lám: meseszép zöld és hajt, mint a bolond gomba :)

R: sonkás rántotta kis cheddar sajttal, saláta, ribizli.
E: kis zöldség leves, kis adag pörkölt. Nem voltam éhes, csupán azért ettem, hogy maminak ne legyen mibe belekötnie. Mondjuk jólesett, nagyon finom volt, no meg én gyakorlatilag bármikor tudnék enni…
Du: benyomtam egy csomag mogyorót. Igen, amolyan nass volt, mert éhes még nem voltam. És ha elkezdek magokat enni, akkor nálam nagyon nehéz a leállás…

V: (már itthon) sajtos csirke, saláta.

   
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése