2014. június 5., csütörtök

Csütörtök (menü, mozgás, séta, fotók, egyebek) (Ausztria)

Szeretnék ilyen szépséget enni ...


... meg ilyet ...


... meg ilyet ...


... de hát itt külföldön dolgozva szegényes ugye a nyugati élet... Viccet félretéve: sok mindent sikerült elérnem a teljes ellátással kapcsolatban. Ami iszonyat alap, azt felírom a listára és ellenvetés nélkül megvételre kerül (hús, saláta, tojás). Soha semmi extrát nem kértem, de még így is hallgatnom kell, hogy például hogy fogyhatott már el az egy kiló hús. Hát egy kiló hús 11 nap alatt szerintem nagyon a minimális kategória. Így nem is foglalkozom ezekkel a megjegyzésekkel.

R: 2 tojás sonkával sütve, fél alma, kávé.
E: sült csirke, jégsaláta tökmagolajjal.
U: piskóta, kávé.
V: ld. ebéd.

Mozgás: 1 óra séta, 1 óra kertészkedés.

Séta: megint kivirágzott a város.


Vannak nagyon aranyos házak, nagyon aranyos kertek.
Ez a ház az egyik kedvencem. Csodásan megbújik a növények között, szinte észre sem lehet venni.
Benne vagyunk... :)


A zöld részről kiérve a város "ipari" részére:

Szintén zenész, avagy ápoló. (Iszonyú sok idős, beteg ember van a környéken, akit nem helyeznek el otthonban, külföldről fogadnak ápolót mellé. Rengetegen (!!!) vannak...)


Ez itt az egyik busz telephely. Csodás a háttér :)


Nem fotó hiba: így esett a hegyekben az eső. Szivárványosan:Annyian olyan sokat panaszkodunk. Hogy lusták vagyunk felkelni edzeni, hogy nem szeretjük a munkánkat, hogy jaj, nem illik a cipőnk a ruhánkhoz (...). Ez a hölgy a közelünkben lakik, 30 éve tolószékben ül. A férje ápolja, rendezi, minden nap viszi sétálni. Azt hiszem, sokunknak semmi okunk panaszkodni... (És mindenkinek ilyen odaadó, szerető, gondoskodó társat kívánok!)


Ez pedig már a ház kertje, ahol dolgozom. Mesés a kilátás. Másfél éve nem tudom megunni.


11. napja dolgozom folyamatosan. És ma történt először, hogy "kiakadtam", de ez sem tartott sokáig. Egészen ügyes vagyok, máskor már a 3. napon előfordul ilyesmi :)

Amióta nem terv szerint étkezem, egyre jobban kezdem érezni, mi az, amitől jóllakott vagyok, mennyit és mikor kell ennem, hogy elég legyen. Mindez tényleg fantasztikus. Az ezen a héten megevett eddigi menüket (hétfő, kedd, szerda itt) elnézve és kicsit megvizsgálva nagyon feltűnő, hogy iszonyatosan magas a napi zsír aránya (70% körüli így ránézésre), irtózatosan kevés a szénhidrát (10% lehet) és kevés a fehérje. Nem írom le a szót, hogy ez gyakorlatilag melyik fajta étrendnek felel meg, mert sokan sikítani kezdenének. Én nem ijedek meg tőle, de nem gondoltam volna, hogy egy, az eddig megszokottól ennyire eltérő étkezési fajta mennyire szuperül fekszik nekem. Ha nem felejtem el, a napokban mérek majd (mérleg, centi). Ja, ott tartottam, hogy végre napok óta nem vagyok éhes, pedig mennyiségre kevés, amit megeszek, de a zsírtól jóllakott vagyok (és nyugodt, és energikus...). De a célom nem változott: izmosabb szeretnék lenni. A kinti tervet edzésben tartom (heti 4-szer mozgás, ennyi volt a terv), csak azt nem tudom elképzelni, hogy hosszú távon mi lesz ebből, ha a kinti két heteken gyakorlatilag max szinten tartok, és csak otthon tudok rendesen, súlyokkal edzeni, futni... De neincs agyalás. Semmi nem tart örökké, ez a helyzet is majd megoldódik.

Még 3 nap :)

4 megjegyzés:

 1. Szia!
  Jaj, csak nem a ketogén étrendre gondolsz? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye, hogy ketogén szerű? Te legalább nem kezdesz ettől sikítozni :)

   Törlés
  2. Dehogy sikítozok, maximum örömömben, hogy más is csinál ilyesmi diétát, mert én is csak hasonlóval tudom magam, és vércukrom kordában tartani. még a dokim is ajánlott! Úgyhogy hajrá!

   Törlés
  3. Pedig nem terveztem, egyszerűen így jött ki. És tuti, hogy nulla az éhségérzet, maximális az agyi kapacitás és az energia. Ja, és utánanéztem: nem híztam, hanem fogytam! :) Sokat kellene még ahhoz tanulnom, hogy művelni tudjam a ketogént, mert szerintem az azért nagyon precíz számításokat követel. De az tuti, hogy ezt a menüsort még fogom enni! :)

   Törlés