2014. március 20., csütörtök

Freeletics: alapok

ALAPOK:

 Freeletics Hungary fényképe.
"WORKOUT-OK ÉS MAX
A freeletics-ben két edzéstípus létezik: a Workout-ok és a MAX. A Workout-ok megadott gyakorlatsorból állnak. A gyakorlatokat a feltüntetett sorrendben és ismétlésszám szerint kell teljesíteni. Időre mennek, így a lehető leggyorsabban csináld meg őket! Az edzésidő szolgál majd a teljesítményed mérésére.
A MAX-nál egységnyi idő alatt kell a lehető legtöbbször megismételni egy gyakorlatot. Ez esetben az elvégzett ismétlések száma adja a teljesítménymutatód.

PB ÉS STAR
Egy workout legjobb ideje, illetve MAX esetén a legmagasabb ismétlésszám lesz a personal best-ed (PB azaz legjobb egyéni teljesítmény). A freeletics-en belül a PB fontos szerepet játszik.
Ha módosítás nélkül végigcsinálsz egy workout-ot vagy MAX-ot a teljesítményed egy csillagot ér.
(A módosításokért nézd meg az oktatóvideókat.) A csillagos eredmények mindig a csillag nélküliek elé kerülnek, nem számít, hogy lassabban vagy gyorsabban teljesítetted-e őket.

FIZIKAI FEJLŐDÉS
A számszerűsített eredmények mellett, fontos a testünk fejlődésének követése. Azt ajánljuk, hogy készíts magadról képeket 7-10 naponta. Fotók nélkül nehéz lesz észrevenni a tested apró változásait.

AZ ELSŐ LÉPÉSEK
A freeletics első nagy kihívása, hogy végigcsinálj egy komplett workout-ot. Győződj meg róla, hogy a gyakorlatokat helyesen végzed és adj időt magadnak. Ne kezdj túl gyorsan! Ha tested nem szokott hozzá az intenzív megterheléshez, úgy válassz tempót, hogy a végére is maradjon erőd!
Még így is előfordulhat, hogy sokszor kell nekifutnod. Ne csüggedj! Próbálkozz! Az elején nagyon kemény lesz, de ne add föl! Képes vagy rá, gyorsan alkalmazkodni fogsz.
Amint túl vagy egy teljes workout-on, a következő kihívás az első csillag megszerzése.
Edzünk már a kezdéstől számítva a leggyorsabb tempónkkal, és ha nem muszáj, szünetet se tartsunk. De ettől függetlenül nem árt megfontoltnak lenni, ha szeretnénk a legjobb eredményt elérni és elkerülni a sérüléseket. Ezért bizonyosodj meg róla, hogy helyesen végzed a gyakorlatokat! Figyelmesen nézd végig az oktató videókat!
Amint tudod, csináld meg a workout-okat csillaggal!

SZEREZD MEG AZ APP-OT
Ne aggódj! Senki sincs egyedül! Több ezren vagyunk atléták.  Ha Android vagy IOS felhasználó vagy, töltsd le a Freeletics Training App-ot és lépj kapcsolatba az atlétákkal szerte a világon!
Adj bele mindent! Minden alkalommal! Ha fejlődni akarsz, döntsd meg a saját PB-t amikor csak tudod és soha ne add fel! Soha." (forrás)

1. hét itt

2. hét itt

3. hét itt

4. hét itt

5. hét itt

6. hét itt

7. hét itt

8. hét itt

9. hét itt

10. hét itt

11. hét itt

12. hét itt

13. hét itt

14. hét itt

15. hét itt

15 hetes program itt


Freeletics workout 1 (cardio and strength) itt
Freeletics workout 2 (cardio) itt
Freeletics workout 3 (cardio) itt
Freeletics workout 4 (strength) itt
Freeletics workout 5 itt
Freeletics workout 6 itt

4 megjegyzés:

 1. Kedves Mea!
  Nemrég akadtam rá erre az alkalmazásra és a segítségedet szeretném kérni. Az lenne a kérdésem, hogy ha előfizetek a coachra, be tudom azt állítani, hogy 3 hónap letelte után ne vonja le automatikusan a következő 3 hónap összegét? Válaszodat előre is köszönöm.

  Tibor

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Tibor!
   A kérdés jó, sajnos nem tudom rá a választ. Talán a www.freeletics.com oldalon találsz segítséget. Remélem, sikerrel jársz!
   M.

   Törlés
  2. Kedves Mea!

   Köszönöm, hogy válaszoltál. Közben megoldódott.

   Tibor

   Törlés
  3. Tibor, ennek nagyon örülök! :)

   Törlés