2014. március 19., szerda

A juharszirup kúra (2014) 5. reggele


1. nap itt
2. nap itt
3. nap itt
A 4. nap reggele itt
A kúra (2014) teljes tervezett menete itt.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Ha valaki már megcsinálta a juharszirup kúrát, vagy végigvitt egy bármilyen nagyon kötött étrendet, az tudja, hogy van itt agymunka rendesen. Mert az ember kiszakad a megszokott közegéből, a szervezetét egy totálisan nem hétköznapi üzemmódba álltja, és bárhogy csűrjük-csavarjuk, ez bizony odatesz rendesen. Viszont az is igaz, hogy -legalábbis nálam, ennek a kúrának- tudom: maximálisan megéri.

Furcsa -de jó- nem főzni, a boltban csak narancsot és citromot vásárolni. Furcsa nem enni, hogy pár napig nincs olyan, hogy "ebéd után" vagy majd "vacsora előtt".

Tegnap pakoltam a speizban, a kint vett mandulát, mákot, kesudiót tettem be a kis dobozkákba, amikor is a mandulánál megindult a nyálelválasztásom. Aztán megszagoltam. És nagy kedvem lett volna enni egy marékkal. Nem is értettem magam, mert hiszen juharszirup kúra van, és tudom, hogy péntekig még nem fogok enni. Aztán párszor kinyitottam a hűtőszekrényt is. Estére aztán kiderült, mi volt ez: meglátogatott a télapó. A kúra mellé még ez is. Oké, tényleg nem vettem számításba, hogy erre a hétre fog esni. Aztán pár napja már érezgettem a bal arcüregemet. Ez nálam annak a jele, hogy virágoznak a fák, bokrok, és mivel ezer dologra vagyok allergiás, el kell kezdenem szedni a gyógyszert és az orrspray-t használnom. Nem tragédia, tavasszal és ősszel van egy ilyen időszak. Simán túlélhető, csak figyelnem kell magamra, a testem jelez. Mire alvásra került volna a sor, lemerült az akksim, elkezdett korogni a gyomrom, közben tompán sajogtak a madárfészkeim és úgy bedugultak a légzőnyílásaim, hogy még nyitott szájon át is alig kaptam levegőt. Próbáltam olvasni, de nem tudtam követni Bolkonszkijék történetét, inkább lassan, de biztosan elaludtam. Reggel 5-kor ébredtem madárfészek csicsergésre és oxigén után áhítozva. Hulla fáradtan.

Megmértem magam.

Mérleg:
1. nap: 59.1 kg
2. nap: 59.1 kg
3. nap: 58.6 kg
4. nap: 58.2 kg
5. nap: 58.5 kg

Ugye sokat olvasni a menstruáció alatti vízvisszatartásról, hát itt egy ékes bizonyíték: a kúra alatt ma 0.3 kg-mal többet mutat a mérleg, mint tegnap reggel. Megjegyzés: tízezer dologtól függ az ember adott pillanatban mért testtömege, ezért sem a kilók fogyatkozását kell figyelni, ha valaki fogyni szeretne, hanem a tükröt és a centiket!

Letoltam a sós vizet... A mensi miatt amúgy is akkora a hasam, mint egy hőlégballon, alig fért bele a liter víz.

Amíg bírom, megpróbálom fájdalomcsillapító nélkül. És halasztom még egy napot az allergiagyógyszert és az orrbagoárt is. Nem kellene a kúra kellős közepén mérgeznem magam ;)

Készül a kúraital, aztán indulhat a nap.

Jusziku, avagy JUharSZIrupKÚra 2013 itt
Juharszirup kúra 2013: amiért anno belevágtam itt
A juharszirupos méregtelenítés hét alapelve itt
A méregtelenítés befejezése, visszaépítő étrend itt
A juharszirup kúra teljes menete itt
Visszaépítő étrend itt
2013:
1 . nap itt
2 . nap itt
3 . nap itt
4 . nap itt
5 . nap itt
6 . nap itt
7 . nap itt
8 . nap itt
9. nap itt
10. nap itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése