2014. február 12., szerda

Ötzi sztori 24


"Nincsenek kerülőutak. Ahhoz, hogy a dolgok javuljanak, saját magunknak is javulnunk kell. Ha nem teszünk erőfeszítéseket, akkor a jelenünk a tegnapunkhoz fog hasonlítani."
(Andrew Matthews – Élj Vidáman)

W. Margó, köszi a képet :)

Aki ismer, tudja, hogy becsületes vagyok.
Aki ismer, tudja, hogy nem szeretek általánosítani.
Aki ismer, tudja, hogy mindig becsületesen végzem a munkámat.
Aki ismer, tudja, hogy sokat foglalkozom a "belső csendem" megteremtésével. Úton vagyok, a kezdetén. Sok mindent megtanultam már, de sok minden van még előttem, amit meg kell tapasztalnom, át kell élnem, amiben fejlődnöm kell.

Amikor kijöttem ide dolgozni, csak otthoni, tanítói végzettségem volt. Bejelentett a munkám, és végzettség nélkül is elkezdhető, ebben az esetben meghatározott időközönként kijönnek szakemberek ellenőrizni. Nem csak ezt elkerülendő, hanem mert szeretek tanulni, elvégeztem egy idősgondozó tanfolyamot. Itt kaptam egy listát arról, hogyan kell viselkednem egy ilyen munkahelyen. Ennek az egyik pontja az, hogy nem kérünk kölcsön semmit a munkaadónktól, az ápolttól. Nem is szokásom, de ma megtapasztaltam, hogy ennek tényleg van értelme.

Tegnap elolvastunk E-tel egy fénymásolatot (egy 1918-as újságcikk volt), amit aztán letettem elé, oda, ahol ülni szokott. Ma ebéd közben kereste a lapot és nem találta. Ezzel nem is lenne gond, hiszen naponta többször keres olyan dogokat, amik nemrég még a kezében voltak. De előfordul ilyesmi velem is. Csakhogy elkezdte mondogatni, hogy hát igen, a külföldiek mind lopnak. Ez odáig fajult, hogy kijelentette: én elloptam azt a papírt. Újra elmondtam neki, hogy tegnap visszatettem elé, azóta nem láttam a papírt. Egyre dühösebb lett a külföldiekre meg rám, mert én igenis el-lop-tam. Felajánlottam, hogy jöjjön fel velem az emeletre és kutassa át nyugodtan a holmimat. De nem élt vele, csak hajtogatta a magáét. Majd néma csendben, iszonyatosan feldúltan és lassan megette az ebédjét.

Nagy haladás tőlem, hogy nem kaptam fel a vizet és nem kezdtem el felemelni a hangom. Viszont igazából nem tudok mit kezdeni ezzel a dologgal. S., a lánya mindig mondja, hogy bármi történik, ne vegyek semmit magamra, no de E. nem elmebeteg vagy Alzheimer kóros, hogy ne tudna magáról vagy ne tudná pontosan, miről hogy vélekedik, miről mit gondol.

Talán nevetnem kellene az egészen?
Talán tényleg nem magamra venni?
Talán úgy tenni, mintha nem is hallottam volna?

Fogalmam sincs...
(További Ötzi sztorik ittittittitt, ittitt, ittitt (...), és az egyik kedvencem itt.)

3 megjegyzés:

 1. Húúúú Mea, te egy HŐS vagy! Ez nem tanács!, de én esküszöm nem tűrtem volna egy ilyen meggyanúsítást anélkül, hogy valahogy kierőszakoltam volna azt, hogy igenis győződjön meg róla személyesen, vagy pedig előkerestem volna azt az istenverte cikket. Ez mélységesen felháborít!!! Mégis MIT KÉPZEL(NEK)???? MINDENT megteszel, dolgozol, mint egy ló, és a legelemibb tiszteletet és bizalmat nem adja meg???? Fúúúú, én képes lennék ilyenkor MINDENT otthagyni a büdös francba, mert nem tűröm az alaptalan gyanúsítgatásokat meg az ehhez hasonló megalázó és rosszindulatú megjegyzéseket! E egyszerűen egy rosszindulatű, keserű öregasszonynak tűnik, és bocs, de ki nem állhatom!!!! Elnézést, hogy kiborultam helyetted is, de megáll az eszem az ilyen helyzetektől! Na ezért nem akarnék én külföldön ilyen helyen dolgozni, mert ennek a munkának a fizikai és lelki nehézsége soha nincs egyenes arányban az azt megillető tisztelettel és sokszor a fizetéssel sem! Megéri ezt csinálni, amikor mindig alig várod, hogy vége legyen a két hétnek? Miér tnem keresel inkább egy olyan munkát, amit örömmel végzel, akkor észre sem vennéd, hogy repül az idő! Értem én, hogy pénzt szeretnél gyűjteni (gondolom azért csinálod csak), de én ilyen áron nem lennék képest ezeket benyelni. De ez én vagyok. Mindenesetre remélem, megtalálja valahol a szaros cikkét, és BOCSÁNATOT KÉR! Sőt, remélem, a lánya elolvassa és lefordítja neki ezt az írásodat a kommentemmel együtt! Jeeeeez!

  VálaszTörlés
 2. Jajj... én vagyok paranoid, vagy valóban van valami komoly oka annak hogy itt is Wass Albert idézetet látok?
  Egy világ omlott össze bennem brühühühü....

  VálaszTörlés
 3. Ja, a többihez meg fogadd együttérzésem. Én nem tudnám kezelni az ilyen helyzeteket.

  VálaszTörlés