2013. október 9., szerda

Nyílt motivációs levél

Kedves X!

Tudom, nem vígasztal, de sokan járnak a Te cipődben. Az élet sokszor tréfát űz velünk, de leginkább saját magunk vagyunk, és a kisördög a fejünkben, akik akadályokat állítunk magunk elé.

 
Szinte egy időben történt, amikor elhatároztuk, hogy így nem megy tovább, változtatni kell sok dolgon. Szuper módon elhagytad a cukros ételeket, a lisztes dolgokat, és elkezdtél mozogni. Tele voltál motivációval, álmokkal, erővel, energiával, és nagyon jól is ment a dolog. És most azt írod: nem megy. Nem megy a kajatartás, elcsábulsz, és ha már egyszer melléettél, akkor már a másnapi "bűnözés" is belefér. Nem megy az edzés, egyszerűen nem tudod rávenni magad. Mert jött egy új élethelyzet, ami borított mindent.
 
Sokan azt mondják: gyenge vagy, ha engedsz a csábításnak, vesztes vagy, ha kimarad egy edzés. Miért kellene másokra hallgatnod? Egyetlen ember létezik, akinek meg kell felelned, és ez az ember Te vagy. Nem vagy testépítő, nem készült fitness modell versenyre, nem tartasz versenydiétát. Egy ember vagy, akinek van családja, van munkája, akinek vannak álmai. Egy fantasztikus ember vagy, aki régen ledolgozta a túlsúlyát, aki megreformálta a konyháját, aki már eddig is nagyon sokat tett önmagáért, az egészségéért. Add meg magadnak ezt a pár nap (hét) pihenőt, és semmiképpen ne legyen lelkifurdalásod. Igen, sokkal nehezebb lesz majd újra kezdeni, de tudod mit? Kezdd el újra ma, csak a kajával. Hogy már rendesen beebédeltél? Akkor hát kezdd MOST! Folytasd a jól megszokott étrendedet. Ja, hogy eleged van az előre főzésből és a dobozolásból? Drága, őszintén: kinek nincs elege belőle? Tudod, hányszor dúltam-fúltam magamban méricskélés, dobozolás, zacskózás közben? Viszont TUDOM, hogy -legalábbis számomra- ez a tuti módszer. Ne gondolkozz közben, hanem CSINÁLD! És van még egy ötletem: délután vagy este mozogj egy kicsit. Vedd elő a kedvenc DVD-det, édes mindegy, mi az. Fél óra. Ennyi. És akkor este büszkén mondhatod: elkezdtem. Megint a sárga úton vagyok. Holnap pedig mehet a régi kerékvágás. Mert meg tudod csinálni. Igenis képes vagy harcolni az álmaidért. Erős vagy, bátor, határozott, céltudatos. Nagyon drukkolok és bízom Benned! :-)

A Boszi
 



 
 
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése