2013. augusztus 7., szerda

Kirándulás, víz - igen, ma is :)

A tegnapi szuper kiruccanás után már tegnap elhatároztuk M-val, hogy ma is strandolunk. De valami új helyen. A Szelidi tóra esett a választás. Aztán ma délelőtt el is indultunk. És útközben megálltunk Dunaszekcsőn, megérdeklődtük, hogy jár a komp, szemben ugyanis van egy strand Dunafalván, ami nagy, hosszú partszakasza van, büfé, mosdó. A lényeg a víz volt, nem éppen az, hogy 200 km-t autózzunk (bár én nagyon szeretek vezetni). A komp későn ment volna, így visszaautóztunk Mohácsra, onnan átkompoztunk és autóval mentünk a dunafalvai strandig.

 
Amikor odaértünk, irtózatosan nagy meleg volt, de tömeg nem. Lecuccoltunk az árnyékba, és irány a víz! :)



 
A Duna ezen részén 5-6 hete még akkora volt a víz, hogy fölöttünk jó pár méterrel volt a felszíne. Most meg olyan kevés, hogy a folyó 1/3-áig be lehetett gyalogolni.

 
A víz nem volt olyan meleg, hogy kellemetlen lenne, és nem kellett belefagyni sem. Pontosan a még kellemesen hűsítő hatást hozta. Úgyhogy mást sem csináltunk, mint megmártóztunk, ki a partra, mire majdnem megszáradtunk, vissza a vízbe.
 
Vittük az ebédet is (nekem a tegnapi jisoráz, M-nak sült pulyka, saláta). Volt ott két kutyus, kaptak 1-1 falatot. Az egyik kis borzas le is telepedett mellénk egy kis időre :)



 
Egy gálya jár vízi taxiként a túlpartról ide, utasokat szállít.


 
Van büfé tényleg, kis bódé, de nagyon kedves a kiszolgáló kislány, és nagyon finom a kávé, és csak 150 Ft. Kis kiülős rész is van, nagy napernyőkkel, pár lépésnyire a strandtól.

 
Aki ismeri a kicsi kocsimat, láthatja a hátam mögött. A hatalmas fák alá parkoltam, minden autónak jutott árnyékos hely.

 
Mivel a sofőr én voltam, M. megihatott egy hideg sört. :)

 
És ma is készült gyümölccsel és ásványvízzel, megintcsak azt tudom mondani: nagyon örülök, hogy értelemes kajákat hozott :)






 
Iszonyú meleg volt, nagyon sokat voltunk a vízben.

 
Majd hazakompoztunk.




 
 
Mohács-komp-Dunafalva
 
- kb 20 km
- a túloldalon elég gyatra az útminőség, így száguldozás nem volt, max 30 perc.
- komp személyjegy 250 Ft, komp személyautó jegy 1000 Ft
- strand belépő nincs.
 

2 megjegyzés: