2013. április 28., vasárnap

2013/18. heti menüterv (Jusziku)

Régóta érzem, hogy valami nem stimmel az evéssel. Ezer féle módon próbáltam már étkezni, mindegyik megy egy ideig, aztán nem működik. Vannak emésztési nehézségeim, vannak ételek, amiket nem tolerál a szervezetem vagy furcsán reagál le, ezeket lehet nem fogyasztani, helyettesíteni, igazából nem katasztrófa.
Régen voltak falási rohamaim, meg lehet tanulni kezelni ezeket, és nagyon szépen helyre is áll a rend az ember fejében.

kép

Mostanában állandóan éhes vagyok. Nem kicsit, nagyon. Kaja után is szó szerint korog a gyomrom, teljesen mindegy, mennyit és mit eszem. Az utolsó 1-2 napban már iszonyatos magas volt a bevitt CH, mégis úgy éreztem: napok óta nem ettem.
Így tegnap este lecsusszant két nagy marék mogyoró, ma este meg... De le sem írom.
Ha nem akarok pár hónap múlva új mottót írni a bloghoz (egy blog hízásról és zabálásról...) és a képhez hasonlatos fizimiskát magamra ölteni...

kép


Mivel idén a kiütéseim eddig kiütéssel győztek, ideje elkezdenem -először magamtól- meghatározni, mi is lehet a kiváltó ok.
És nem szeretnék az otthoni szabim alatt egész napokat a konyhában tölteni.
Ezekre is jó lmegoldás lehet a következő heti "Recovery menüterv".
 
04.29-
(Magyar-
ország)
H
90/22.
(utazás haza)
K-V
90/23-28.
 
R: 1 tökmagos zsömi, sajtkrém, paprika, sonka, 2 szelet light sajt; tejeskávé
T: narancs
E: ld. reggeli
U+V: a holnap kezdődő program előkészítése
Jusziku
 


6 megjegyzés:

  1. Léci, próbáld ki a paleot.....el fognak múlni a kiütéseid is (szerintem rengeteg tejterméket eszel), sokkal kevésbé leszel éhes, egyszerűbbé válik az élet - nem a 3 óránkénti evésről fog szólni, sokkal finomabbakat ehetsz, nincs méricskélés és hidd el működik (még úgy is, h dudára eszed magad, mint én)....a ch, bármilyen is legyen állandóan ingáztatja az inzulin szintedet, aminek eredménye az állandó éhség. Minél több ch, annál éhesebb leszel.... meg a ch függőség.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-)
      Már tavaly elolvastam Szendi Gábor könyvét (háromszor), és nagyon tetszik. De még nagyon kevés infóm van a dologról. És a húsevés. . . 2-3 nap húsevés után egy hétig rá se tudok nézni. Nem kifogásként írom. Ha esetleg létezik olyan blog, weboldal, amit ismersz, ahol nem (csak) húsevő paleosok tevékenykednek, megköszönném, ha belinkelnéd. :-)

      Törlés
    2. Sokan vannak, de szerintem tévesen kapcsolják sokszor össze a husevéssel én épp csak kicsivek eszem több húst, mint korábban, de én modjuk imádom. Vannak akik, a nyersevéssel kombinálják...tehát magadra szabhatod, csak a nem ajánlott dolgokat ne edd, ez a lényege.
      Ez egy kicsit megengedőbb vega és paleo (belefér a hal, meg az édesbur pl.)
      http://www.paleovegetarians.com/sample-eating-plans/

      Törlés
  2. Ja még egy, a nagyobb magyar paleo receptes oldalakon is van rengeteg vega paleo recept....
    (Bár, érdekes, én néha rettenetesen tudom kivánni a húst.....még olyat is, amit régen soha....és sokan, akik, mint te azt mondták, nem szeretik a húst, "átalakult" az izlésük is)
    Nagy magyar recis oldal: paleovital.hu
    Itt tuti van vega reci is

    VálaszTörlés