2012. október 7., vasárnap

Recept: Zabkása

Imádom a zabkását. Írtam már a zabról korábban (itt olvashatod, lilára kattintva). Idén év elején ismertem meg a zabot, az Insanity edzéshez kapcsolódó étkezési terv kapcsán. Előtte még sosem figyeltem, hogy a boltokban lehet kapni zabpelyhet is, ráadásul általában kétfélét: apró szeműt és nagyobbat is.
 
Ahogy én készítem:
 
Egy tálba teszem az apró szemű zabpelyhet, kétszeres mennyiségű vizet engedek rá, mikróban 2 percig főzöm, majd kiveszem a mikróból, és 2-3 percig állni hagyom. Egyrészt azért, mert így még kegyetlenül forró, másrészt azért, hogy a zab még dagadjon egy kicsit. Ezután ízesítem:
Pl. így:
  • kis folyékony édesítőszer, gyümölcs (100-200 g)
  • egy adag fehérjepor, gyümölcs
  • kis folyékony édesítőszer, 5 g kakaópor, reszelt alma.
Készíthető tejjel is (én úgy nem szeretem), vagy tej-víz keverékével, adható hozzá joghurt is a főzés után, és gyakorlatilag az elkészítési, ízesítési variációk sora végtelen.
 
Íme néhány variáció képpel, és pl. itt is találhatók még receptek a bejegyzés vége felé.
 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése