2012. október 31., szerda

Megjegyzéses és tízórai - vendégségben

"Minden zárhoz tartozik egy kulcs, minden kulcs keres egy zárat. Zár nélkül minden kulcs értelmetlen, kulcs nélkül a zár csupán holt tárgy. Megtalálni a megfelelő zárat sok időbe telhet. Türelem kell hozzá, elszántság, bátorság, és főként: őszinte vágy. És kitartás. Keresni, keresni a zárat. Előfordulhat, hogy találsz olyat, amelyhez majdnem illeszkedik. Sőt, talán illeszkedik is. És azt hiszed, megtaláltad. Próbálod elfordítani a kulcsot, de nem megy. Hogyan lehet ez? Hiszen illik a zárba. Mégsem tudod kinyitni az ajtót."
(Csitáry-Hock Tamás)

"Minden zárhoz tartozik egy kulcs, minden kulcs keres egy zárat. Zár nélkül minden kulcs értelmetlen, kulcs nélkül a zár csupán holt tárgy. Megtalálni a megfelelő zárat sok időbe telhet. Türelem kell hozzá, elszántság, bátorság, és főként: őszinte vágy. És kitartás. Keresni, keresni a zárat. Előfordulhat, hogy találsz olyat, amelyhez majdnem illeszkedik. Sőt, talán illeszkedik is. És azt hiszed, megtaláltad. Próbálod elfordítani a kulcsot, de nem megy. Hogyan lehet ez? Hiszen illik a zárba. Mégsem tudod kinyitni az ajtót." (Csitáry-Hock Tamás)
 
És ez nemcsak a párkapcsolatok terén van így, hanem bizony az életmódváltásban is. Rengeteg az információ, mindent még csak elolvasni sem lehet, és amit az ember elolvas, legalábbis én így vagyok vele, abból kipróbálok sokmindent, és azt azt építem be az életembe, mi nekem beválik. No meg amire lehetőségem van (elsősorban az anyagiakat értem itt). Legyen szó táplálkozási módszerekről, receptekről, bármi másról.
Tévém nincs, tévét két éve nem nézek, de előtte sem hittem a reklámoknak. Valahogy már régen ráéreztem, hogy a média csak a fogyasztói társadalom érdekeit szolgálja, no meg a politikáét, de ebbe nem fogok belemenni. Ami lényeges: nem szabad hagyni, hogy bármi és bárki befolyásolja az embert. Igen: kutakodni kell, informálódni, de nem azért, mert a barátnőm ezt mondta, vagy mert az X reklámban olyan szép az a nő, aki hófehérre mosta a férje ingét. Vagy én most paleolit táplálkozást fogok követni, mert az annyira felkapott.
Rengeteget olvasok, és szűröm az infokat. Sokmindent kipróbálok, és rögzítem, ami beválik. Hogy egyszer megtaláljam a kulcsot, ami pontosan abba a zárba illik :)
 

Tízórai

 
 
60 kcal, 0.8 g F, 14 g CH, 0.8 g zsír 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése