2024. február 8., csütörtök

Ésszel...

Leírhatatlanul jó érzés, amikor egy gyerekcsapat néma csendben vár (mert nem jellemző). És ráadásként ajándékkal a táblán.


Vagy amikor rajzolnak nekem.Az is, amikor valaki megkérdezi, hogy vagyok, és tényleg érdekli, például megvárja a választ. Vagy amikor M. főz. Sorolhatnám még.

A gond csupán annyi, hogy csak ésszel tudok örülni. Az eszemmel tudom, hogy örülök, csak nem érzem. A szomorúságot viszont 100%-ban átélem. Voltam már hasonló, sőt rosszabb szituációban: akkor se jót, se rosszat nem éreztem. Képtelen voltam rá. Akkoriban kineziológus segítségét vettem igénybe. Úgy, hogy nem hittem benne. És lám: a legelső "ülés" végén sírva fakadtam, azaz tudtam újra érezni.

Anyu alig több mint egy hónapja halt meg, holnap lesz két hete a temetésnek. Nem érzem még úgy, hogy segítséget kell kérnem. Anyu nemcsak meghalt, hanem előtte kemény 2-3 (4-5) hónapot csináltunk végig, ezt a fizikai és lelki kimerültséget nem lehet egy hónap alatt behozni, a beletett energiáimat vissza kell szereznem, időbe fog telni.

Addig is tovább örülök az örvendetes momentumoknak, ésszel.

3 megjegyzés:

  1. Én is voltam egyszer kineziológusnál (bár nem hittem benne igazán), és elsírtam magam én is, és olyan sírás volt, mintha a mázsás súlyból, ami rajtam van, lejött volna néhány (nem Anyu/Apu halála kapcsán). Valószínű, hogy sokat segített az is, hogy olyan nő volt a kineziológus, aki mellett nagyon jó volt lenni, nagyon jó "kisugárzása" volt. Nagyon kedvesek a gyerekek, az észnek is fontos "táplálék" az öröm. :) Aztán majd jön a szív is, csak neki több idő kell, hiszen akit szeretünk a szívünkkel kapcsolódunk össze. Szeretettel gondolok Rád.

    VálaszTörlés
  2. Minden öröm jó irányba visz, még akkor is, ha most még csak ésszel tudsz nekik örülni. ♥

    VálaszTörlés
  3. Ezt csak úgy itthagynám.. https://www.youtube.com/watch?v=n5lIyvo_u74

    VálaszTörlés