2024. január 26., péntek

Anyu temetése

 Egyelőre szavak nélkül, mert azok jelenleg nincsenek...





„Anya tudod, most arra gondolok,
velem vagy és nem csak álmodom.
Hozzád bújok, cseng a hangod,
dúdolgatsz nekem,
mosolyogva, kedvesen szólsz:
- ne sírj gyermekem.
Szívem remeg, gyönyörű az álom,
édesanyámat újra megtalálom.
Fénysugárral ölel át a végtelen szeretet,
Mely örökre megőrzi emlékedet.”

7 megjegyzés:

  1. Drága Timi, a temetés egy kimondhatatlanul fájdalmas és végérvényes lezárása a fizikai érinthetőségnek. Én írtam egy levelet Anyunak, amiben róla írtam, rólunk írtam és arról, hogy örökké szeretni fogom és soha nem felejtem és nagyon hiányzik és hiányozni fog, és ezt a levelet beletettem a porait tartalmazó tartó és az urna közé, hogy "átölje". És bízom benne, hogy tudják mindketten odafent, hogy mennyire hiányoznak, hogy mennyire szeretem őket, hogy itt vannak bennem, a lelkemben, szívemben, mozdulataimban. És remélem, hogy valahol majd találkozom velük. Ez a remény marad, és ebbe szoktam kapaszkodni. És amíg én élek, addig ők is, velem élnek, a lelkemben, a szívemben, a mozdulataimban. Veled érzek, szinte elviselhetetlenül nehéz ez az idő. Nagyon kedves, mosolygós, szép Anyukád...ott van benned...♥

    VálaszTörlés
  2. A temetés egyfajta szimbolikus lezárása az életnek. Egyfajta búcsúzás. Nekem utána napról-napra könnyebb volt egy hajszálnyival. Bár ebben biztos hogy volt egy nagy adag elfojtás, hiszen a haldokló szüleim még évek múlva is megjelentek rémálmaimban. Ráadásul nehezíti a helyzetemet, hogy én sajnos nem tudok abban hinni, hogy a halottaink lelke él tovább és valahol találkozunk.... Ez empirikusan nem lehetséges.Tudományom mai állása szerint test és lélek nem választható külön. Ha megszűnik az agyműködés, megszűnik az is amit léleknek nevezünk. Viszont az emberi agy képtele kezdeni valamit a végleges elmúlással. Ezért nehezebb a gyász az ateistáknak.










    VálaszTörlés
  3. Hiszek abban,hogy a szeretet idővel annyi erőt ad,hogy tovább tudunk élni a hiánnyal.Az a mérhetetlen szeretet amit mi kaptunk Anyutól örökké kitart,hisz nem engedett volna el bennünket addig amíg ezt meg nem teremti nekünk!!!!!

    VálaszTörlés
  4. Csodálatos látni hogy milyen összetartó, szeretettel teljes, harmonikus család vagytok. Őszintén szólva, nekem ez kicsit idegen is. A mi tágabb értelemben vett családunkat a szélsőségek jellemzik. Mindkét ágon tele voltunk alkoholistákkal, különc, mentálisan beteg, primitív emberekkel. És van jónéhány zseni, sikeres üzletember. A szüleimmel is meglehetősen ellentmondásos, ambivalens viszonyom volt. Bevallom, egyikük iránt sem éreztem ezt a mindenen átütő, intenzív szeretetet. Ez megnehezítette a gyászt, mert azt sem tudtam mit kellene éreznem. Nem tudtam megélni az egészet, ez azóta is kísért.

    VálaszTörlés
  5. Timikém! Szerintem találkoznak megint Gyurival, újra jószomszédok lesznek Anyuval és Hugommal🖤🖤🖤

    VálaszTörlés
  6. Drága Timikém! Szerintem már találkoztak Gyurival, újra jó szomszédok lettek Anyuval és Hugommal!🖤🖤🖤🖤🖤

    VálaszTörlés