2022. május 18., szerda

Szerda

 


Egy-két évvel a pályakezdésem után -számomra- nyilvánvalóvá vált, hogy az "oktatásügy" nem a gyerekekről szól.

Csend...

A módszert akkor is megválaszthattuk, no de a főiskoláról sem úgy jöttem ki, hogy túl sok szó esett volna a gyerekekről és/vagy a módszerekről.

Rend...

Rengeteg "alternatív módszer" továbbképzésen voltam. Amikor megismertem a Waldorf pedagógiát, akkor jöttem rá, hogy a hagyományos iskola bedarálja a gyerekeket. Pink Floyd tutira.

Fegyelem...

Pár éve már nem hittem a szememnek, mennyi mindent lehet még ránk és a gyerekekre pakolni. És évről évre nagyobb a kétségbeesésem a gyerekeket-családokat-társadalmat látva. 

Iskolaőr...

Beteg a társadalom, nagyon beteg.

Kamera...

A fizetésről én nem beszélek. A felső elit kivételével szinte minden dolgozó ember alamizsnát kap. (És lesz ez még sokkal rosszabb is.)

Elkezdték lehúzni a rolót. Nem most. De most látványosan, és nem titkolva, mi a cél.

...

M. segített a dobozolásban. Amire hazaértem, készen volt a főzelék és a fasírt (a mennyiségeket felírtam neki). Nagyon hálás vagyok érte. Nekem már csak a kását kellett elkészítenem.

R: zabkása gyümölccsel

E: krumplifőzelék, zöldségfasírt

V: tojás

4 megjegyzés:

 1. Úgy megörültem Neked tegnap délután. :):) De nem voltam biztos abban, hogy tudod ki az a hondás előtted, aki vadul vészvillog és integet. :D:D:D:D:D Bár, amikor hazáig kísértél, akkor gondoltam, hogy tudtad. :):)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is örültem neked! :) Eddig még úgysem autóztunk együtt. :)

   Törlés
  2. Nem, de remélem még fogunk. :) ♥

   Törlés
 2. Mit írjak,nagyon igazad van, nem tudom TI pedagógusok meddig fogjátok ezt bírni.Nagyon nagy szükség van rátok, tegnap hallotam mindenről. Szomorú!!!

  VálaszTörlés