2022. április 10., vasárnap

Vattacukor

Telnek a mindennapok. Keményen. Sok-sok fölösleges dologgal. A civil életben és a munkahelyen is. Miért tanuljanak a gyerekek totál fölösleges dolgokat? Miért nem lehetnek gyerekek? Miért kell 45 percet ülniük napi x-szer? Miért kell azt enniük, amit fent előírtak? Miért gondolja a többség azt, hogy ez így rendben van? Miért asszisztálok még mindig ehhez? Miért nem áll másból az életünk, mint munkából, sokszor teljesíthetetlen követelményekkel? Miért kell magán orvosi szektorhoz fordulnunk, ha valami baj van, miközben fizetjük a tb-t? Miért bámulja mindenki a dobozt naphosszat? Miért hiszik azt nagyon sokan, hogy minden rendben van és rendben lesz? Miért álmodoznak rengetegen a "régi" élet visszatéréséről?

Ezer kérdést tudnék még feltenni. És aki nem tudja a fentiekre sem a választ, azt meghagyom a saját kis rózsaszín vattacukor álomfelhőjében. Erőst izibe' olvadóban van az a cukor...

5 megjegyzés:

  1. Látva az unokáim leterheltségét, mindig bosszankodok azon, hogy elveszik tőlük a gyerekkort. Miért kell a súlyuk felével megegyező súlyú táskáét cipelniük nap mint nap? A múltkor megemeltem a legkisebb unokám táskáját, hogy a vállára segítsem, elképedtem a súlyán, képes volt lemérni a szobamérlegen és hirtelen átszámolni, hogy arányosan nekem mennyit kellene a hátamon vinni. Hát nem bírnám el! belegondoltak ebbe azok, akik ilyen elcseszett rendeleteket hoznak? Vagy pl abba, hogy miért kell minden nap fél 3-ig órákat tartani és a suliba lenni? Utána rohanni haza ebédelni és menni a délutáni foglalkozásokra, szakkörökre, stb? Este meg hulla fáradtan nekiállni felkészülni a másnapra? Őrült rendeletek, egyre rosszabb életminőség és igen, a doboz...nekem is az az átkom, túl sokat ülök előtte, mondjuk nem híreket nézek, de akkor is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy nem most vagyok gyerek... Egy nagy hazugság volt az élet akkoriban is, de mi még tudtunk játszani, estig az udvaron voltunk, sosem unatkoztunk, pedig nem volt tévézés meg kütyük, vannak szuper élményeim. A suliban nekünk sem a tanulás volt a legfontosabb, de egy nagyon jó osztályközösségünk volt, általánosba és imádtam járni.

      Törlés
  2. A válasz sejthető. Az én válaszom lehet hogy nem publikus ezen a blogon, tehát ha nem jelenik meg, tudni fogom az okát.
    A döntéshozóknak nem érdekük, hogy intelligens, öntudatos, gondolkodni tudó állampolgárokat neveljenek. Nekik megvásárolható vagy megvezethető alattvalók kellenek. Ráadásul szerintem szakmailag sem lennének képesek egy normális oktatási rendszert felépíteni. És murva sokba is kerülne, és ugye azt a pénzt már nem lehet ellopni.

    Én kérek elnézést....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az oktatás (a neve is sokat elárul...) egy jó ok, erre sok mindent rá lehet fogni. Sztem a társadalom leképeződése. És igen: kis hazánk olyan, mint az oktatás. Velejéig romlott, rothadó...

      Törlés
  3. https://www.atv.hu/videok/20220411/az-allami-szambevoszek-szerint-a-tanarok-86-a-felre-tud-tenni-a-fizetesebol?fbclid=IwAR04H1q9o-2v_IWVQjNyB2FSeEMe82vI__n8OiHNxjYwjoYEIa9ai8wT58M


    Számbevőszék? Alighanem Freud felült a sírjában.....

    VálaszTörlés