2022. február 27., vasárnap

Vasárnap, Bakonybél 3.

Pénteken vacsorára értünk oda, a szombat volt egy teljes nap, ma, vasárnap, reggeli.

 Utána összecsomagolás és indulás Pápára. Ott Kékfestő múzeum és Eszterházy kastély. Kombinált jeggyel, de ki tudja, hogy lett volna olcsóbb: így nem volt érvényes a ped. kedvezmény, se a szállodás 10%-os kupon.

Kékfestő múzeum. Nagynyárádon voltam, amikor még az öreg Sárdi János bácsi élt, az ő kékfestő műhelyében. A pápai múzeumban még sosem. Tárlatvezetés is volt, egy nagyon kedves hölgy mutatta be a műhelyt.

A kastélyban is tárlatvezetés volt. Korhű öltözékben volt a hölgy.
A kápolna után indultunk a főúri lakrészt bemutató szobákhoz, ott egy szintén korhű ruhás, másik hölgy üdvözölt minket az Eszterházyak korának beszédstílusában.


A következő termekben is előadtak egy-egy mini jelenetet.

Korhű búcsúztatást is kaptunk.


A 45 perces tárlatvezetés egyáltalán nem volt így unalmas, nemcsak száraz adatokat és évszámokat kaptunk, hanem tényleg élményszerűvé varázsolták a kastély bemutatását. És itt is mindenki nagyon kedves és előzékeny volt.

Hazafelé Siófok, Frei kávézó. Onnan Hőgyész. Benéztünk anyuékhoz. Nem rózsás a helyzet, de még van remény, hogy mamikám jobban lehet.

Aztán Mohács. Velünk szemben kígyózó kocsisor Mohácstól Szekszárdig: most mennek haza a busójárásról a vendégek.

Ez a mini hétvége nem jöhetett volna létre M. Szép-kártyája nélkül. Köszönöm neki is ezt a tényleg mini kikapcsolódást. Finom ételek, csodaszép, nagyon tiszta szálloda, gyönyörű táj, sok-sok érdekesség és újdonság, hogy aztán holnaptól folytatódjon a megszokott mókuskerék.


2 megjegyzés:

  1. Úgy örülök, hogy ilyen jól sikerült minden. Hála a Szép kártyáért. :) Nekünk nem jár az ilyesmi, meg a ruhapénz sem, cafetériát sem kaptam még soha, de a családban is van olyan, akinek van és mindig ki is használják.:) Szép helyeken jártatok, kicsit eltöltődtél remélem. ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kafetéria meg pótlékok, plusz juttatások helyett egy elfogadható alapbér lenne a megoldás. Pénz -szerintem- rengeteg van az országban, az elosztás "nagyuras"...

      Törlés