2021. július 14., szerda

Kedd

Hétfőn volt, ami egyébként elég gyakran előfordul, hogy besokalltam. Elég volt ebből az egészből. Aztán a boltban összefutottam egy rég nem látott ismerőssel.

- Szia, majdnem nem ismertelek meg, csak a szemed... 
- Szia - mondtam-, te semmit nem változtál, csak a hajad hosszabb.
- Híztál kicsit. Nem jársz már futni?

Beszélgettünk. Tényleg érdekelte, mi van velem, és adott néhány tanácsot. És egy kis hitet, hogy ne adjam fel, kutassak, keressek lehetőségeket a hormon és a fájdalomcsillapítók helyett.




5 megjegyzés:

  1. Bejegyzéseidből azt látom, hogy gyakorlatilag a teljes farmakológiai nehéztüzérség be van vetve, viszont a hatás elmarad az ilyen erős és ilyen mennyiségű gyógyszerektől elvárható hatástól. Viszont a mellékhatások úgy nézem egyáltalán nem viccesek. Gondolom Te is tudod hogy ez nem lehet a végleges megoldás. Nem tudom mikor milyen fájdalomcsillapítót haszmálsz, de a fájdalomcsillapítók közül sok alkalmas arra hogy egy gyomorfekélyt megalapozzunk vele.
    Én is kutakodtam és kerestem, mert olvasva is horror némely bejegyzésed.
    Én általában bízom a természetgyógyászatban, de csak az orvosi kezelés kiegészítésére.
    A pszichés dolgokon is elgondolkodtam. Úgy vélem, hogy (a pszichiátriai betegségeket kivéve) önmagában a pszichés állapot ritkán okoz betegséget. Viszont: a meglévő betegség lefolyását és a tünetek erősségét igenis befolyásolja. Érdekes lenne tudni, hogy a lelkedben mennyire van rend.
    Alternatív hormongyógyszer nincs, aminek esetleg szolidabb a mellékhatásprofilja?
    A súlyos betegek közül (bízva a csodában) sokan vállalják a klinikai teszt stádiumában lévő, de még nem törzskönyvezett gyógyszereket, Ennek is érdemes lenne utánajárni.
    Bocsánat, nem okoskodni, hanem segíteni szeretnék mert átérzem a helyzetedet.

    VálaszTörlés
  2. Szia! Sajnos tényleg bevetek minden gyógyszert, amit lehet. Tavasszal jelezte is a gyomrom, hogy nem lesz ez így jó. Emellett sajnos nem hozzák az "elvárható" hatást. Kaptam egy kúp nevet fájdalomcsillapításra, az nem a gyomrot terheli... Orvosi tanács pedig: ha nem bírom már a fájdalmat, menjek be a sürgősségire, orvosi felügyelettel kaphatok erősebb csillapítást...
    Írtad, hogy olvasva is horror. Átélve is. Szókincs(em) sincs arra, hogy leírjam, mennyire embertelen ez a vegetálás.
    A lelkemen dolgozom. Évek óta. És ez a betegség rá is mutatott, hogy amit eddig nem oldottam meg, azt sürgősen meg kell.
    A stressz bizony iszonyatosan befolyásolja a fájdalom erősségét. Mivel ezt tudom, ebben is igyekszem tudatos lenni, amennyire csak tehetem.
    Augusztusban megyek kontrollra, újra rá fogok kérdezni más lehetőségre. Az előző ellenőrzésen csak egy ugyanilyen hormon merült fel, csak injekció formájában és a műtét.
    Minden hozzászólásnak örülök, nem veszem okoskodásnak. Eleve megtisztelő, ha valaki olvassa a bejegyzéseimet. A segítő szándék pedig külön öröm. Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én krónikus betegként átérzem amit írsz. Nehéz állandó gyógyszerszedés mellett, és életmódbeli megszorításokkal ugyanúgy teljesíteni, mint a makkegészségeseknek. Az Algopyrin és a Paracetamol nem bántja a gyomrot (viszont ez utóbbi a májat igen, különösen túladagolás vagy egyidejű alkoholfogyasztás esetén). Az Ibuprofen, Voltaren,Indometacin, dexketoprofén, és társai viszont a gyomornak köszönnek be. Ha tartósan használod, érdemes mellé felratni pl Pantoprazolt vagy egyéb gyomorvédőt. Sajnos ez a helyzet..

      Törlés
  3. A karcsú embereken jobban feltűnik, ha valamiért felkerül rájuk néhány kiló. Alapból elhízott emberen fel sem tűnik, vagy legalábbis nem annyira.

    VálaszTörlés