2017. augusztus 22., kedd

Túra: Pro silva tanösvény

M. délelőtt betoppant és megkérdezte, volna-e kedvem túrázni egy kicsit délután. Kezében egy kinyomtatott útvonal- és túratervet lobogtatott. A Pro silva tanösvényét. Nem mondtam nemet! 😊


Mesés idő volt, a Mecsek ezen részén még nem túráztam. Sem így, személyes túravezetéssel! Az út első fele könnyű volt, a második szakaszban húzós emelkedő. Voltak állomások, ahol kis pihenő közben felolvasásra került az adott természetszelet leírása. A túraleírás nagyon pontos, és tényleg ott voltak azok a növények, tényleg láttunk gyíkot, és rengeteg új dolgot tanulhattunk az erdő életéről.


A fények mesések voltak.



Az útvonal tökéletesen, érthetően, pontosan jelezve.







És ez a csend!


Ez a nyugalom és béke!


A forrás vizében úgy szikrázott a napsugár, mint a Sóhercegnő című mesében a különös sókristály. Mi ez, ha nem mese(szépség)!


Sohasem az a fontos, hogy milyen messze, milyen magasra ment az ember, s az sem, hogy milyen nehezen - csakis az, milyen élményeket hozott magával.
 Karl Lukan





Sok fafajtából áll ez az erdő, a kérgeik is mesébe illően szépek.















A következő két kép sem szerkesztett, itt ilyen a táj: "görbült".





Erdei út, nap-arany csillogásban.






Ez egy rövid túra, gyerekekkel is teljesíthető. Tényleg érdemes magunkkal vinni a leírást, sok érdekességet megtudhatunk, sok növényt megismerhetünk belőle.

A túra a parkolóhoz vezet vissza, itt egy nagy rét található tűzgyújtó helyekkel, padokkal, asztalokkal. Van lehetőség főzésre, játékra, szaladgálásra is. Nem mellesleg a leírásból itt megtudhatjuk, mi célból "növeszt" az erdő a széleinél bokrokat. 😊



A Remeterét a Pro silva és sok más túraútvonal kezdőpontja is egyben, lefotóztam a táblákat, mennyire sokrétű innen a túrázás. Érdemes lesz ide visszatérni.



Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése