2017. május 28., vasárnap

Dobozolás

Egy A/4-es lapra sok heti felskiccelt étkezési terv is elfér. Sőt én erre skiccelem a mozgás tervet is.


Azonos színnel jelölhető az "átfedés", azaz amikor ugyanaz az étel másnap is. Ilyenkor nem is kell mindig minden rovatba írni, a szín úgyis jelöli, ha ugyanaz az étel más napon is.

Ha az ember munkába is csomagol, érdemes élni az "átfedéssel", hiszen a vacsorára, kétszeresen elkészített étel másnap vihető munkába, sok időt, mosogatást lehet ezzel így spórolni.


Amikor kész a heti étkezési terv, újra átolvasom, közben kijegyzetelem, mi az, ami majd a boltból kell hozzá, ez listára kerül. Előtte a nap nevének rövidítése, bekeretezve, onnan tudom, melyik nap kell megvenni. Szerencsém van: a munkából hazafelé útba esik a bolt, nem kell még itthonról külön bemennem a városba hazaérés után.


A heti étkezési tervem egy TERV, nem ragaszkodom mindenáron hozzá, van, hogy közben változtatok. De ha nincs egy alap terv, akkor vagy vajas-paprikás kenyeret eszek minden helyett, vagy éhes maradok. És a munkában is sokkal jobb, ha nálam van az ebéd, így biztosan nem eszek mellé és/vagy biztosan nem éhesen kínlódom végig a napot.

Mai doboz munkába, ebédre:


Sült hús, némi eper, sajtkrém, kolbász, olíva bogyó.


Egyéb dobozolós bejegyzések itt.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése