2017. április 12., szerda

Sajtos rúd

Van nekem egy régi receptes füzetem, kamasz korom óta gyűjtögettem benne a -hagyományos- recepteket. Megtaláltam a sajtos rudat. Még sosem sütöttem, a hagyományos változatot sem, de ma elkészült átalakítva.

Eredeti recept:

300g liszt, 1 tk sütőpor, 100g vaj, 150g tejföl, 1 tk só, a tetejére 1 tojás, 150g reszelt sajt.


Az én variációm:


Hozzávalók (24 darabhoz):

# 100g Szafi Fitt szénhidrátcsökkentő lisztkeverék # 50g szezámmagliszt # só ízlés szerint # 100g szobahőmérsékletű vaj # 150g laktózmentes joghurt # 1 mk sütőpor # pár csepp citromlé # a tetejére 1 tojás, 100g reszelt sajt

Elkészítés:

# Minden hozzávalót kézzel összegyúrtam egy tálban.
# Kisodortam.
# A tetejét megkentem felvert tojással.
# Rászórtam a sajtot.
# 200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíron addig sütöttem, amíg a sajt aranybarna lett.

1 db tápértéke: 57 kcal, 3g F, 5g zsír, 0.48g CH

Fontos figyelmeztetés: nagggyon finom!!!


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése