2017. január 8., vasárnap

Indiai csirkeragu





Hozzávalók (2 adaghoz):

# 2 ek sertészsír # 2 közepes fej vöröshagyma # 2-3 gerezd fokhagyma # 3 közepes paradicsom # fél piros paprika, fél zöld paprika # 1 közepes édesburgonya # 1 sárgarépa # fűszerek: só, fehérbors, garam masala, csípős curry, natúr vegeta, sáfrány, mindegyik ízlés szerint # hüvelykujjnyi gyömbér

Elkészítés:

# A zöldségeket megtisztítjuk.
# A zsíron félig üvegesre sütjük a szeletelt hagymát, majd hozzáadjuk a szintén szeletelt fokhagymát.
# Rádobjuk a félbe vágott paradicsomokat, kevergetve addig sütjük, amíg a paradicsom "összeesik".
# Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, a karikákra vágott répát, a felkockázott édesburgonyát, átforgatjuk egy-két percig. 
# Megszórjuk a fűszerekkel, vegetával, átkeverjük.
# Felöntjük egy leveses tányérnyi vízzel, öt-hat percig forraljuk.
# Jöhet a csíkokra (kockára..., kinek hogy szimpatikus) vágott hús. Fedő alatt addig főzzük, amíg a hús megpuhul, közben beletesszük az apróra vágott gyömbért is. Ha sok víz elforr, pótoljuk.
# Megkóstoljuk, szükség esetén utánasózunk.

(Ketogén étrendesek kihagyhatják az édesburgonyát.)


Indiai zöldség ragu 1 itt

Indiai zöldség ragu 2 itt

Indiai zöldséges csirke itt

Manpreet itt

Indiai fűszeres csirke itt

Indiai fűszeres csirke pirított karfiollal itt

Indiai csirke itt

Indiai sáfrányos csirke itt


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése