2016. szeptember 24., szombat

Szombat

Tényleg lehet valami a csillagok állásával, mostanában elárasztanak az üzenetek, rengetegen akarnak fogyni. Főleg olyanok írnak, akik nem tudják, mi az a szénhidrát, mi a makro, hogy a kalória nem tápanyag. Azaz pontosan ott tartanak, ahol én anno, a legelején: megfogalmazódott a változtatás gondolata, de fogalmuk sincs, hogyan csinálják. Vannak, akik jó irányba mozdultak egyedül: a rengeteg bevitt étel mennyiségét csökkentették, de ugyanazt eszik. És van a másik véglet: lányok, fiúk, akik napi egy (!) darab Dörmi piskótán vagy napi egy protein szeleten tengődnek. Vagy energiaitalon élnek. És fogyni szeretnének, sőt izmosodni.

Mindenkinek válaszolok. A legalapvetőbb kérdésre is, mert még emlékszem rá, hogy én is így kezdtem. Ha nem tudom a választ, elirányítom olyas valakihez, aki nálam sokkal inkább otthon van a témában. És nagyon-nagyon gyakori, hogy egy-egy levelezésből, beszélgetésből hamar kiderül, hogy sokszor nem orvosi, hanem lelki dolgok állnak-feszülnek a háttérben. A leggyakoribb: "utálom magam".

Sokan megcsinálják, ami a sikerhez kell. Sokan próbálkoznak. És sokan újra és újra feladják. És kapkodnak ide is, oda is segítségért. Miközben egyet nem vesznek figyelembe: egyedül önmagunk változtathatjuk meg magunkat. Ha valaki nem érett meg a változásra, azt kívülről nem tudjuk befolyásolni. És nem érdemes a végtelenségig ostoroznunk magunkat, ha nem sikerül segíteni.

*** ... Most rajtad áll a döntés! Meddig teszed ezt? Meddig áldozod fel a saját életedet? Lásd meg, hogy ahhoz, hogy neki könnyebb legyen, neki kell megtennie a lépéseket! Önmagáról kell a láncokat letépnie. Te már mindent megtettél érte… önmagától senkit nem menthetsz meg. Talán már az ő lelke sem bírja látni ezt, hogy az ő fájdalma további áldozatokat szedett. Engedd el végre! Engedd, hogy azt tegye, ami az ő döntése! Tiszteld a sorsát, és hajolj meg előtte! Fogadd el, hogy ő így éli az életet! Ha mindezt megteszed, neked is újra könnyebb lehet... ***"Egyetlen módon gyógyíthatod meg az életed. Ha magadba merülsz és önmagadat gyógyítod meg. Békét kötsz magadban minden múltbeli eseménnyel, traumával, félelemmel, bánattal. Az életed benned zajlik. És ennek a legfélelmetesebb része, hogy neked kell önmagadba nézned, nem teheti meg más helyetted." 

Robert G. Will SmithR: 2 vajas-paprikás kenyér, keto kávé, pár szem szőlő (ez nem ketogén)
V: felvágott, sajt, krémsajt magokkal, tea

Mozgás: 15 km + ezMegtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése