2015. december 1., kedd

Kedd: Pepita Kultúrtér, Dr Fecó...Pepita Kultúrtér, Pécs. 
Egy előadáson voltam, ami 1994-re nyúlik vissza. 
Akkor, főiskolásként táboroztattam Bárban, egy német nyelvi olvasótáborban. J., az egyik nyelvtanárom ajánlotta fel a lehetőséget. Előtte le kellett menni Pécsre, a Megyei Könyvtárba, ott N., a projekt vezetője tartott tájékoztatót. A tábor nagyszerűen sikerült (rengeteg országból voltak ott gyerekek), nekem is nagy élmény volt. Ott volt Fecó is, N. nagyobbik fia, tizenévesként. Na most azóta eltelt jó néhány év. Fecóból Dr Budán Ferenc lett, ő hívott meg az előadására. És ott volt édesanyja, N. is és J. is, a volt tanárom.

Az előadás címe: "Egészségről másképpen". Előzetesen annyit tudtam, hogy szó lesz "az élő világ struktúráiról: sejtektől a Föld bolygóig, mint ökoszisztémáig. Továbbá ezekkel kapcsolatosan analógiákról és feltehetően "téves analógiákról" - ezeken belül hullámjelenségekről (fizikai, kémiai, biológiai, társadalmi, jogi, érzelmi, gondolati, eszmei, sőt spirituális értelemben véve is). Néhány Nobel díjas (és nem Nobel díjas eredményeik is) kerülnek bemutatásra, szokatlan megközelítésben. Korunk divatos (ál)tudományos témái és hiedelmei közül néhányat kiragadunk, darabokra szedünk (és a magam részéről úgy hagyom!) - Majd összerakja aki akarja és úgy ahogy akarja, és úgyis a saját szája íze szerint teszi majd ezt...
Konkrét készítményeket nem említek, de az étrend-kiegészítést és étkezéssel kapcsolatos témákat különösen erős nagyítású górcső alá vesszük majd. Ok-okozatokat tárunk fel. 
Mindezt helyenként szépirodalmi elemekkel fűszerezve...
Ja és senkit sem akarok meggyőzni semmiről sem, nem adok el semmit, és még félelmeket sem oszlatok el, nem képviselek vallást (beleértve a materializmust is) vagy szektát... Sőt még saját magamat sem képviselem!".

Tényleg különleges előadás volt, tényleg a meghirdetett tematika szerint. Szemfelnyitó, gondolatébresztő, cselekvésre sarkalló, elgondolkodásra késztető. Az egész a "Lenni vagy nem lenni" gondolat köré felépítve. Tényleg több szempontból körbejárt egy-egy témát, és tényleg nem kaptunk konkrét válaszokat. Információkat viszont igen. És annak a megerősítését is, hogy ne fogadjunk el bármilyen információt, hogy habár mindannyian emberek vagyunk, ezen belül viszont egyediek és mások... Beszélgetni erről "könnyebb" lenne, írni szinte képtelenség (nekem).
Reggeli: rántotta, 2 vajas-paprikás kenyér, turbó töltés
Ebéd: 2 tányér (mennyei) gulyásleves (köszönöm, M. és a taxit is!), 2 kenyér
"Vacsora": marék mogyoró
Mozgás: pihenőnap


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése