2015. november 10., kedd

Kedd, Magyarország 24.


Nagyon menő dolog most a hála. Hálásnak lenni ezért, azért, amazért. Csakhogy ha nem ez csöpögne még a csapból is, akkor sem éreznék másképp.

Tegnap este késő volt már, ültem a félhomályos nappaliban a bordó kanapén. Egyik lábam a másik alá hajtva, a hátammal kényelmesen megtámaszkodva, fejem a falnál egy puha párnán. Fáradt voltam. Már kezdett rajtam eluralkodni ez az érzés, már szülte és fonta volna egymásba az ezzel kapcsolatos gondolatokat, amikor mintha csak rám fújták volna, szinte magától kiürült a fejem, egyetlen egy dolog motoszkált csak benne. Egy egyszerű szó: köszönöm. Aztán felerősödött és csak úgy özönlöttek belőlem a szavak, hangosan kimondtam, mi mindent köszönök, mikért vagyok végtelenül hálás. Ebben benne volt eddigi életem és sorsom elé gördülő minden, hirtelen eszembe jutó göröngy, kavics, árok, kő, elágazás, nehézség, betegség (...) is. Mert a saját bőrömön tapasztaltam, hogy ahhoz, hogy értékelni tudjuk azt, amink van, át kell élni a mélységeket is, meg kell birkózni a saját démonainkkal. És ez mindig megéri.

A mai napot még az ágyban, nyújtózkodás közben mosollyal kezdtem. És előre megköszöntem mindazt a jót, amit a mai nap tartogatni fog számomra. Nem azért, mert ez menő, hanem azért, mert szívből jött és mert tényleg köszönöm.

Pár napja észrevettem, hogy nem úgy telnek a napjaim, nem úgy alakulnak, ahogy nekem jó lenne. Pedig "szabad" vagyok, mint a madár, most még csak dolgozni se kell mennem, tehát mehetne minden úgy, ahogy szeretném. Hogy miért nem megy? Mert csak hagyom, hogy teljen a nap. Amit nem dicsérhetek nyugtával. Ma összekaptam magam. A nap elején két perc alatt lefuttattam az "Így fog telni a napom kényelmesen és hasznosan" című programot. Ha nem is 100 %-ban, de tényleg eszerint sikerült. Nincs szükség óriási, sok időt igénybe vevő tervezésre, csupán pár határozott, értelmes gondolatra. És a dolog működik.
Reggeli: 'minyon'
Ebéd: sült zeller, fasírt, saláta
Edzés: súlyzós: Les Mills Pump: Pump challenge
Vacsora: rántotta (2 ek zsír, 4 tojás), krémsajt magokkal, zöldség, szeletke kenyér


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése