2015. október 20., kedd

Kollath-reggeli

Még régebben olvastam róla, mivel van itthon hozzá minden, kipróbáltam. Több változata ismert, én számomra megfelelő (emészthető, gondot nem okozó) alapanyagokat használtam.


    Mit jelent a Kollath-reggeli és mire jó?

    Tudósok megállapították, hogy nincs egészségesebb a nyers ételeknél. A földön élő 700 000 élőlényfaj közül az ember az egyetlen, aki főtt ételt fogyaszt. De valójában nekünk is kizárólag nyers ételeket szabadna fogyasztanunk? Kollath Werner német orvos és táplálkozástudós kifejlesztette azt a módszert, amivel a leginkább teljes értékű táplálékot tudjuk bevinni a szervezetünkbe.

    A Kollath-reggeli receptje

    Még este 1 dl vízben (nem tejben!) 30-40 grammnyi (3-4 evőkanál) búza- vagy rozspelyhet (+ szezám- és lenmagpelyhet) áztass be. Az éjszakai erjedés közben vegyi átalakulás megy végbe a beáztatott anyagban. Ennek tulajdonítható a Kollath-reggeli tápértéke.

    Szintén még este áztass be kevés vízbe kb. 15 gramm mazsolát, vagy másfajta vágott aszalt gyümölcsöt: fügét, szilvát, körtét, datolyát stb. Reggel a kettőt egy edénybe öntsd össze és apríts vagy reszelj bele 1 almát (kb. 100 g) vagy más gyümölcsöt (eper, cseresznye, szilva, barack) a vidék és évszak szerint. Adj hozzá két evőkanál mákot, egy kiskanál mézet, 1 evőkanál apróra vágott diót (mogyorót, napraforgót stb.) vagy mandulát, ezenkívül 1-2 kanál citromlevet. Kész is a tápláló reggeli.

    Mik a speciális reggeli jótékony hatásai?
# Nem terheli túl a gyomrot, csak legalább 4 órán át van jóllakottság érzet.
# Normális testsúlyt biztosít.
# Megszűnik a székrekedés.
# Csökken az emésztőrendszeri gyulladások esélye.
# Ez a típusú reggeli méregtelenít, ezért elmúlik a fáradtság.
# Nő a fizikai és szellemi teljesítőképesség.
# Javul a közérzet.
# Nő a koncentrációképesség, mivel az emésztőszerveid nincsenek túlterhelve.
# Javul a vér összetétele.
# A haj regenerálódik, rugalmassá válik.
# A köröm fényessé válik, nem lesz törékeny.
# A fogak javulnak, az ínysorvadás mértéke csökken.
# A csontváz megerősödik.



Hozzávalók és elkészítés:

1. Este egy tálba tenni, leönteni annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje:

# 2 ek apró szemű zabpehely # 2 ek szezámpehely # 2 ek lenmagpehely # 1 ek mazsola # 1 ek apróra vágott dió # 3 db egész szegfűszeg # csipet só

2. Reggel az áztatott dolgokhoz keverni:

# 1 ek darált, cukrozatlan mák # 1 alma (100g) reszelve # 1 tk méz # 1 ek citromlé # 1 ek lenmagolaj # 2 ek olívaolaj # marék áfonya

Lassan, alaposan megrágva fogyasztandó.

Az adag tápértéke: 1047 kcal, 23g F, 63g CH, 79g zsír


Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése