2015. július 18., szombat

Péntek: programváltozós nyaralás 5. nap

1. nap: minden rendben, minden megszervezve, nyaralás indul.

2. nap: csodás programok, már most tele élménnyel.

3. nap: mindenki fáradt a barlangtúrától, megérkezik a meglepetés vendég, B.

4. nap: P. már reggel nincs jól, délutánra orvos lett a vége, estére M. is belázasodott.

5. nap:

A terv az volt, hogy ma ebédre már Nagyiéknál leszünk és ott folytatódik a gyerekek nyaralása. No de csütörtökön P. lázas lett, hányt, orvoshoz vittük. Estére pedig M. is kidőlt.

Az előző bejegyzésben írtam, hogy az éjszaka mérésekkel és megfigyeléssel telt. Ha diabos van a családban, az azt is jelenti, hogy M. esetében 6.30-kor felkelés: vércukor mérés, az első adag inzulin szúrása, ha esik, ha fúj. Így hiába volt M. beteg, hiába voltam irtózatosan fáradt, 6.20-kor újra szólt az ébresztőm és ébresztettem M-t. P. is felébredt, ami jó volt, mert neki is mértem lázat. Szerencsére lázak és vércukor negatív. Mivel jó volt M. cukra, reggeli 7-kor. Viszont még mindig hőemelkedése volt, így kezdődött a sakkozás: tudunk-e ma utazni vagy sem. Mohácson ugyanis van jól felszerelt kórház, orvosi ügyelet, Hőgyészen viszont mindez enyhén szólva nehézkesen megoldható. Óránként mérés, egyeztetés a húgommal, aztán vártunk. Beszélgettünk, zuhanyoztunk, mértünk, fényképeket nézegettünk...

És közben csodás hírt kaptunk: megszületett unokanővérem kisfia, végre újra kisbaba van a családban!

Ebéd készítés: hármunknak három féle. Aztán elkezdtünk pakolni. Nem volt újabb hőemelkedés, így bepakoltunk a kocsiba és indulás.

A hat óra Szekszárd után ért minket, a palánki kereszteződés után kerestem egy árnyékos, biztonságos helyet, ott mért és adott magának inzulint M.

Szerencsésen Hőgyészre értünk, kipakoltunk és kezdődött a gyerekek élménybeszámolója. Szó szerint egymás szavába vágva meséltek Nagyinak és Dédinek, maximális részletességgel. Eltart majd legalább három napig, amíg mindent elmondnak :)

Elbúcsúztunk és hazavezettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése