Hozzávalók:
- csípős paprika
- tv paprika
- 1 szelet piros paprika
- gomba
- csemege hagyma
- vöröshagyma
- lilahagyma
- 1 ek sertészsír
- pár falat paradicsom
- 1 közepes cukkini héjastól
- só
- garam masala
- csípős curry por
- szercsendió
- cocomas (kókusztej sűrítmény)
- sáfrány
- házi paradicsomlé
Így készítettem:
- A lila- és vöröshagymát a zsíron üvegesre pároltam.
- Ráöntöttem a megpucolt, viszonylag apróra feldarabolt zöldségeket.
- Átpároltam.
- Ráöntöttem a paradicsomlevet és annyi vizet, hogy éppen ellepje a zöldségeket.
- Amikor félig megpuhult, rátettem a cocomast és a fűszereket.
- Készre főztem (végig nagy lángon, néha megkeverve, a végén kis lángon).
- Ízlés (és étrend) szerint kihagyhatók hozzávaló zöldségek és kerülhet bele más is (brokkoli, karfiol, zöld hüvelyű zöldbab...).
- A sáfránnyal vigyázni kell, mert mindent sárgára fest :)
Facebook oldal: Boszorkánykonyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése