2015. április 16., csütörtök

Előkészületek a Freeletics 7. hetére (Hell week)


A Freeletics 7. hete a Hell week, azaz a Pokol hete. Nem hiába nevezik így. Egy edzés is kipurcantja az embert, de ezen a héten mindhárom edzésnapon összesen 3 edzést kell megcsinálni.


Az emberi elme csodákra képes. Kitalál közlekedési eszközöket, feljuttat a Holdra, hegyeket mozgat és fúr át, nagy vizeket szabályoz... A testünk nagyon okos és szívós szerkezet, szinte mindent kibír. Ha az elme a helyén van. Szerény véleményem szerint a Hell week testi, de elsősorban szellemi kihívás. Itt megmutathatjuk magunknak, hogy mennyire vagyunk képesek uralni a gondolatainkat, elviselni a fáradtságot és a fájdalmat. Le kell győznünk fizikai korlátainkat és szellemi határainkat. Megtapasztalhatjuk, hogy sokkal de sokkal erősebbek vagyunk, mint azt eddig gondoltuk volna. Hogy igenis képesek vagyunk rá. Képesek vagyunk mindenre, bármire, ha ezt végigvisszük.


Tehát a Hell weeken 3 edzésnap, mindegyiken 3 edzéssel. Az edzések mindegyike szerepelt már az ezt megelőző 6 hétben. De a hét igényel némi szervezést.

Több lehetőség is felmerül az edzések beosztására:

1. reggel, délután, este
2. 2 reggel, 1 délután
3. 1 reggel, 2 délután
4. 2 reggel, 1 este
5. 1 reggel, 2 este
6. Esetleg mindhárom egymás után... (???)

Van még variáció, de nem folytatom, mert én reggel, max délután vagyok képes edzeni. Viszont ha belegondolok, hogy reggel 2 edzést lenyomjak, az nem túl szívderítő. A délutáni két edzéssel ugyanez a gondom.

Úgy döntöttem, hogy az első napon megpróbálkozom az első variációval, azaz 3 részre osztom az edzéseket. Egy reggel, egy délután, egy este. Aztán majd meglátom, hogy megy így, a másik két edzésnapot majd ez alapján kalkulálom.

Szervezendő még az idő: szerencsém van, itthoni hétre esik a Hell week. Olyan napon legyen, amikor nincs időpont, amikor nem kell utazzak és mivel ez a mensi hete is, a megjövetele előtt kellene letudni, plusz ugye nem lehet 2 edzés egymás utáni napon, tehát kell közte pihenőt is hagyni.

Előzetesen szombatra, hétfőre és szerdára írtam be a naptárba a 3 napot. A többi meg majd adódik.

(Mindezt 2 perc alatt átgondoltam, leírni sokkal tovább tartott.)

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése